Hyundai araçlar geri çağırılıyor

Yayın tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 6:02 pm

Otomotiv pazarında önemli bir yere sahip olan Hyundai araçlar geri çağırılıyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte göz atalım.

Hyundai araçlar geri çağırılıyor haberi otomotiv dünyasına bomba gibi düştü. Bugüne kadar birçok firma araçlarını geri çağırdı. Hyundai ise bu konuda karar alan önemli bir firma haline geldi. Şirket büyük bir sorun olduğunu kabul etti ve araçlarını geri çağırdı.

Kona EV elektrikli SUV başta olmak üzere Kasım 2017 ve Mart 2020 arasında üretilen araçların önemli bir bölümü geri çağrıldı. Bu geri çağrılma nedeni batarya hücreleri ile ilgili. Eğer batarya hücrelerinde problem olursa yangın çıkma ihtimali son derece yüksek.

Hyundai

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda LG Chem batarya hücrelerinin yangına neden olduğu ortaya çıktı. Güney Kore merkezli yaşanacak geri çağırma işlemleri dünyanın her yerine yayılacak. ABD ve Kanada geri çağrılmanın yapılacağı ülkeler arasında yer alıyor.

Hyundai her ne kadar Asya’da güçlü olsa bile yine de Avrupa ve ABD kaynaklı yaşanan sorunlar mali açıdan zorluk yaşatabilir. Hele ki batarya hücreleri gibi son derece önemli bir konuda problemin ortaya çıkması aynı zamanda firmanın adını lekeleyebilir.

Bataryalarda yer alan katot ve anot arasında bağlantı sorunu problemin ana kaynağı. Bunları ayran materyalin özellikleri soruna neden olabiliyor. Böylece Hyundai araçlarda yangın ihtimali en az yüzde 200 artış gösteriyor. Genel olarak yollarda görmeye alıştığımız böylesine yaygın bir otomobil markası, riski arka plana atamazdı.

Apple katlanabilir ekranlı iPhone konusunda kararsız