Hyperloop devlet desteğini aldı

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 Pazar 4:05 pm

Hyperloop devlet desteği ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni nesil hızlı ulaşım alt yapısı yönetmeliği ile artık resmileşmiş durumda.

ABD Federal Demiryolları Yönetimi, Hyperloop’u, diğer hızlı tren projeleri ile ayn kategoriye aldığını açıkladı. Böylece, bir Hyperloop projesi hayata geçirmek isteyen iş adamları ve yatırımcılar, ABD’nin alt yapı destek fonlarından yararlanabilecek. Veya devlet kurumları, Hyperloop projelerini, şehirlerin altyapılarında kullanabilecekler.

Hyperloop

Bu, tünellerinin döşenmesi ve şehirler arasında ultra hızlı tren yolculuklarının başlaması için önemli bir adım. Zira devlet desteği olmadan Hyperloop’u hayata geçirmek kolay bir iş değil. Chicago, Cleveland ve Pittsburgh arasında inşaa edilmesi planlanan tünellerinin maliyeti 25 milyar doları buluyor. Bu projenin hayat geçmesi artık çok daha olası görülüyor.

Hyperloop trenleri, vakumlu tüperin için saatte 1500 km’ye varan hızlara çıkabiliyor. Bu da yarım saat içinde Ankara’dan İstanbul’a veya İstanbul’dan İzmir’e seyahat edebilmek anlamına geliyor.

Bu teknoloji aynı zamanda, çok büyük güvenlik ve ön hazırlık süreci isteyen ve daha yavaş giden uçakla yolculuğu da geride bırakacak diye düşünülüyor. Hyperloop tünellerinin kurulduğu güzergahlarda, hava yolu taşımacılığının zamanla yoğunluğunu kaybetmesi bekleniyor.

LG V60 ThinQ fotoğraf konusunda nasıl performans sergiliyor?