Huzurevleri fiyatlarında dev zam! “Emekli maaşı alan nasıl ödesin o parayı?”

Yayın tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi 3:45 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 3:54 pm

Bakanlık ağustos sonunda huzurevlerine gönderdiği yeni fiyat düzenlemesinde bakım ücretlerine yaklaşık yüzde 300 zam yapıldığı görüldü. Duruma tepki gösteren Armağan Çağlayan “12 bin lira emekli maaşı alan huzurevi sakini nasıl ödesin o parayı?” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerine 29 Ağustos itibari ile yeni fiyat güncellemesi gönderildi. Yeni düzenlemeye göre, tek kişilik odaların aylık ücreti 3.551 TL’den tam 10.652 TL’ye çıkarıldı.

ÇİFTLER İÇİN FİYATLAR YÜZDE 360 ARTTI

Çift kişilik odalarda kişi başı fiyat ise 3.110 TL’den 9.331 TL’ye yükseltildi. Özellikle huzurevlerinde birlikte kalan çiftler için fiyatlar yüzde 360 artarak, süit odalarda kalmanın bedeli 17.336 TL’ye çıktı.

BAKANLIĞIN GEREKÇESİ MALİYETLER

Bakanlık, fiyat artışının gerekçesi olarak, yaşlı bakımında artan maliyetleri gösterdi. Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve enflasyonun etkisiyle huzurevi hizmetleri de ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin bütçelerini zorlayacak.

“EMEKLİ NASIL ÖDESİN?”

Televizyoncu Armağan Çağlayan duruma tepki gösterdi. Hesabından paylaşımda bulunan Armağan Çağlayan şu ifadeleri kullandı:

“Devlet huzurevlerinin ücretleri katbekat yükseltilmiş. 2000 lira olan huzurevi ücreti 9000 TL’ye çıkmış. 12.000 lira emekli maaşı alan huzurevi sakini nasıl ödesin o parayı?”

Huzurevinde ‘şiddet’ görüntüleri! Gözaltına alınan çalışan tutuklandı

Kaynak: TELE1