Huzurevinde neler oluyor? 17 günde 10 ölüm…

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 2:20 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 2:20 pm

Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılardan 10’unun 17 gün içinde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Basına sızması ve kamuoyu tarafından duyulması engellenen olayla ilgili huzurevi yönetimince tutulan tutanakta ilginç ayrıntılar yer aldı.

Zile’de faaliyet gösteren Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılardan 10’unun 17 gün içinde hayatını ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Savaş Kalkan’ın haberine göre, tutanakta 10 kişinin birden ölmesinin huzur evi yönetimince ülkedeki üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlandığı görüldü.

Huzurevi Müdür Vekili Ali Pilavcıoğlu imzası ile Zile Kaymakamı Kubilay Ant’a ocak ayı sonunda ulaştırılan tutanakta 17 gün içinde 10 yaşlının yaşamını yitirdiği belirtildi. Kurum hemşiresi ile aile hekimi tarafından da imzalanan tutanak ile geride kalan hastaların özellikle KOAH ve astım hastaları olduğu bilgisi verilirken, ayrıca huzurevinde enfeksiyon olup olmadığının araştırılması için Zile Devlet Hastanesi Enfeksiyon Komitesi’nin görevlendirilmesi istendi. Ancak bu talebin dikkate alınmadığı, aradan geçen 4 ayda huzurevinde enfeksiyon incelemesi yapılmadığı ortaya çıktı. Huzurevinde 17 gün içinde 10 yaşlının yaşamını yitirmesi ile ilgili herhangi bir soruşturmanın ise yapılmadığı öğrenildi.