‘Huysuz Virjin’in vasiyeti ortaya çıktı

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 11:35 am

Geçtiğimiz Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu’nu vasiyeti ortaya çıktı. ‘Huysuz Virjin’ karakteriyle tanınan usta sanatçının mirası resmi olarak açıklandı.

Dursunoğlu, verdiği röportajlarda birçok kez belirttiği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’daki evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.
Hürriyet’in haberine göre, İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan ilk celse oturumunda Dursunoğlu’nun mal varlığının verildiği kurum ve kişiler tespit edildi.

 

YEĞENİNE ŞAHSİ EŞYALARINI, YARDIMCISINA ARABASINI VASİYET ETTİ

Ünlü sanatçı, yeğeni Güliz Buyrukbilen’e ise evinde yer alan şahsi eşyalarını miras bırakırken yardımcısı Ümit Yazıcı’ya ise kullandığı Land Rover marke cipini vasiyet etti.  ‘Huysuz Virjin’ karakteriyle özdeşleşen tüm sahne kıyafetlerini ve aksesuarlarını ise muhafaza edilip sergilenmesi için Türker İnanoğlu Vakfı’na emanet etti.

Usta sanatçının cenaze işleri ve Üsküdar Küplüce Aile Mazarlığı’ndaki mezarının yapımı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı tarafından üstlenilmesi istendi. Vasiyetnamenin uygulanması işlemlerinin de derneğin avukatlarının yapması belirtildi.

Dursunoğlu’nun iki mirasçısı vasiyet okurken yer almadığı için 24 Aralık 2020 tarihinde bir celse daha düzenlenecek. Vasiyet okunduktan sonra vasiler itirazda bulunmazlarsa mal varlığının dağıtımı gerçekleşecek.