Hasmına aracıyla çarpan kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 2:02 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 3:54 pm

Erzincan’da S.G, arazi anlaşmazlığı sebebiyle kavgalı olduğu A.K’ye aracıyla çarptı. Yolda yürüyen A.K’ye çarpan S.G, tutuklandı. S.G,  itiraz üzerine adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olay, 21 Nisan’da İliç’in Hükümet Caddesi’nde meydana geldi. S.G., hayvan otlatmak için kullanılan Başarı Yaylası’nın ihalesinde kavga ettiği A.K’ye caddede yürürken hafif ticari aracıyla arkadan çarptı. A.K, yaralandı. A.K’nin yakınları tarafından darbedilen S.G., gelen polise teslim edildi. S.G.’nin aracının A.K’ye çarptığı an, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

KAZA SONRASI ŞİDDETE UĞRADI

Polisteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkartılan S. G., “Babamla birlikte hayvancılık yapmaktayız. Başarı Yaylası’nın hayvan otlatma hakkını ihale ile biz aldık. İhale sonrası A.K. ve oğlu babama saldırdı. Olay günü aracımla giderken A.K’yi yolda görünce korkuya kapıldım. Bu esnada fren yerine gaza bastım ve kaza meydana geldi. Kaza sonrası A.K’nin yakınları beni darbetti” dedi.

Keklik ise yürüdüğü sırada bir anda havaya fırladığını, çarpan aracı Sinan G.’nin kullandığını görünce aralarındaki husumet nedeniyle kasıtlı çarptığı anladığını söyledi. Sinan G., savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

SERBEST BIRAKILDI

Avukatının tutukluluğa yaptığı itirazı değerlendiren İliç Asliye Ceza Mahkemesi, S.G.’yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. A.K. ise bu karara avukatı aracılığıyla itiraz etti. Şüphelinin öldürme kastı ile hareket ederek kendisine çarptığını, olayın basit yaralama olarak değerlendirilemeyeceğini ileri süren A.K’nin itirazı kabul edilmedi.

 

 

Yandaş medyanın hedef aldığı kağıt toplayıcısı: İçki içmek suç mu gardaş?