Hüsnü Mahalli: Cübbeli Ahmet’in Vehhabi iddiaları İdlib kaynaklı

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 11:44 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 11:50 pm

Gazeteci Hüsnü Mahalli, Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün Türkiye’deki Vehhabilerin iç savaş çıkartacağı iddialarına ilişkin olarak, “Söylediği hikaye İdlib ile ilgilidir. Çünkü Vehhabiler Selefiler İdlib’de” dedi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet, olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘Vehhabi’ uyarısı yaptı. Ünlü, “Yurt dışından Türkiye’ye gelip vaaz veren Vehhabilere izin verilmemeli. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet’ten Diyanet’e tepki! ‘Kontrolü kaybettiniz. İç savaşı körükleyeceksiniz’

TELE1‘de Namık Koçak’ın sunduğu Gazeteciler Masası isimli programa konuk olan Gazeteci Hüsnü Mahalli, Ahmet Mahmut Ünlü’nün iddiasının İdlib kaynaklı olduğunu söyledi. Mahalli şunları dile getirdi:

“PEKİ İDLİB’İ KİM KORUYOR?”

“Cübbeli Ahmet Hoca’nın söylediği hikaye İdlib ile ilgilidir. Çünkü Vehhabiler Selefiler İdlib’te. Söylediği hikâye İdlib kaynaklı. Onlar risk. Risk dediği hikaye bu. Peki İdlib’i kim koruyor? Türk ordusu. nasıl olacak bu iş. Çelişkiler yumağı. ya 12 yıldır 1 milyon insan öldü sakat kaldı Suriye’de. 7 milyon insan kaçtı. 2011’den önce bir tek insan kaçmamıştı. Ülkeleri felakete sokmak işte böyledir yalnızca ölümle değildir. Irak’ta 15 milyon dul kadın var 4,5 milyon yetim var resmi rakama göre”

Merdan Yanardağ’dan Ali Erbaş’a: Tarih önünde uyarıyorum!