Husiler Demir Kubbe’yi İHA ile deldi! Tel Aviv’e saldırı

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 4:55 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 4:55 pm

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e İHA saldırısı düzenledi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’in merkezinde ABD Büyükelçiliğine yakın noktada gece saatlerinde güçlü bir patlama oldu. İnsansız hava aracı (İHA) saldırısını Yemen’deki İran destekli Husiler üstlendi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv’e saldırı düzenlendiğini doğruladı. Seri, yaptığı basın açıklamasında, “Tel Aviv radarların tespit edemediği hava savunma sistemlerinin engelleyemediği, Yafa isimli yeni bir İHA’yla hedef alındı” ifadelerini kullandı.

Seri, İsrail’in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve saldırıların ana hedefi haline gelecek Tel Aviv’in ‘güvenli olmayan bölge’ olduğunu söyledi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye müdahale etti.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv’deki patlama ‘bir hava unsuru’ nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı.

İSRAİL KARŞILIK VERECEK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant saldırıta ‘gerekli karşılığı vereceklerini’ söyledi.

Adı paylaşılmayan üst düzey bir İsrailli yetkili de Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada İsrail’in, Husilerin saldırısına İHA saldırısıyla karşılık vereceğini aktardı.
İsrailli yetkili, ‘Yemen topraklarına saldırı seçeneğinin masada’ olduğunu iddia etti.

Husiler Kızıldeniz’de Yunan gemisini böyle batırdı

Kaynak: TELE1