Hüseyin Çelik’ten Mehmet Uçum’a: Ne idüğü belirsiz adam…

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 12:13 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 12:13 pm

AKP kurucularından Hüseyin Çelik ‘komünist bozuntusu’ dediği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’u racon kesmekle suçladı. 

AKP’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un Van’daki mazbata krizi sonrası kullandığı sözlerle başlayan gerginlik sürüyor.

Uçum, Van’daki mazbata kriziyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder” ifadelerini kullanmıştı.

Uçum’un sözlerine AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu “Parti içindeki Kürt aktörlerin fikirlerini özgürce ifade etmelerini nasıl bekleyebiliriz? Onlar da film “aslında bölücü” mü sayılacaklar?” diye tepki göstermişti.

Tartışmaya AKP kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Çelik sert sözler kullanarak şunları söyledi:

“Biz Sayın Erdoğan’ı kendi arkadaşlarının hukukunu, kendi hukuku kabul eden bir lider olarak gördük ve uzun yıllar birlikteliğimizin esası buydu. Fakat görüyorum ki bugün bu bozulmuş durumda.

Ben AK Parti’nin programını yazan 10 kişiden biriyim. İlk grup başkan vekillerinden biriyim. AK Parti’nin ilk kültür bakanıyım, en uzun süreli milli eğitim bakanıyım. 6 yıl kesintisiz parti sözcülüğü yaptım. Beni bir kenara bırakın, aktif değilim, partide şimdi bir görevim yok.

Sayın Hayati Yazıcı daha İstanbul Büyükşehir’den beri cumhurbaşkanının yanında, birçok netameli hukuk davasında yanında durmuş, çözüm üretmiş biri. Bugün de AK Parti’nin siyasi ve hukuki işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı. Sayın Aziz Babuşçu parti için önemli bir isim. Ardahan eski milletvekili sayın Prof. Dr. Orhan Atalay bir ahlak abidesi.

Van’daki mazbata verildi, verilmedi meselesinden ötürü bazı açıklamalar yaptık. Benim söylediğimi, Hayati Bey’in söylediğini kendinizce doğru bulmayıp, eleştirebilirsiniz ama sarayda kanunların efendisi! konumuna getirilmiş bir komünist bozuntusu var. Bu arkadaş Anayasa Mahkemesi’ne, AK Partililere, bizlere kendi aklınca ayar çekiyor.

Ozan Gündoğdu anlattı: Kim bu Mehmet Uçum?

‘CUMHURBAŞKANI BUNA NASIL MÜSAADE EDİYOR?’

Hayati Yazıcı, partideki ikinci adamdır. Ama ne idüğü belirsiz bir adam ona parmak sallıyor. Racon kesiyor. Bizim yaptıklarımız kaydediliyormuş. Kendini devlet yerine koyuyor. Bu yenilir, yutulur bir şey değildir. Sayın cumhurbaşkanı, bu adamın bunu yapmasına nasıl müsaade ediyor?

Erdoğan’ın başdanışmanı Uçum’dan Van kararını eleştiren AKP’lilere: Aldıkları tutum kaydedildi

‘ETRAFINIZA TOPLADIĞINIZ İNSANLARA DİKKAT EDİN’

AK Parti kadro hareketiydi. Genel başkan, eşitler arasında birincidir. Evet AK Parti hareketinin lideri Erdoğan’dır şüphesiz. Ancak dünyanın en yüksek tepesi Everest tepesidir fakat Everest tepesi varlığını ve oradaki duruşunu Himalaya dağlarına borçludur. Himalayalar silsilesi olmazsa Everest diye bir şey olmaz. Bu açıdan etrafınıza topladığınız insanların kim olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bizim dönemimizde Sayın Erdoğan’ın etrafında hasbî insanlar vardı şimdi ise hasbilik, yerini hesabiliğe bırakmış görünüyor.”

AKP’de Van çatlağı: Bölücü mü sayılacaklar?

 

Kaynak: TELE1