Hüseyin Çelik: 50+1 MHP’nin Tayyip Bey’e bir tuzağıydı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 7:53 am - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 12:56 pm

AKP’nin 58. ve 59. hükümetinde Kültür ve Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik’ten, dikkat çeken bir çıkış geldi. Karar TV’de Elif Çakır ile Yıldıray Oğur’un soruları yanıtlayan Çelik, “50+1 Bahçeli’nin Erdoğan’a tuzağıydı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın kötü giden ekonomiyi dış güçlere bağlamasını değerlendiren Çelik, “Ülkede ekonomi kötüyse gidip Merkel, Biden’e mi çatacağız?” diyerek, “Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar. Düşmanımız var evet. Diplomaside her şey menfaatlere dayanır” diye konuştu.

TİP’ten Soylu’ya videolu ‘yargılanacaksınız’ göndermesi

Türk lirasının dolar karşısındaki eriyişi devam ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanılan kur krizini “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” diye değerlendirdi. Çelik, Erdoğan’ın kur açıklamasına, “Paranız yüzde 50’nin altına gelmişse pul olmuştur. Buna Kurtuluş Savaşı diyenlerin kendi fikir özgürlüğü. Değil diyenler de vatan haini değil. Başarmak isteyen yol bulur. İstemeyen mazeret arar” dedi.

“AK PARTİ’NİN DE HELALLEŞMEYE KALKIŞMASI GEREK”

“CHP bir şeyi doğru yapıyorsa yanlış denilmez” ifadesinde bulunan Çelik, “AK Parti’nin de helalleşmeye kalkışması gerek” ifadesini kullandı.

“ÖTEKİLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Çelik, AK Parti’nin kuruluş sürecinde yaşadığı zor dönemlere de değinerek “Biz AK Parti’yi kurarken ötekiydik. Asker medya ve yargı bize yapılmayacak şeyleri yapıyordu. Bizim şimdi öteki gibi bir derdimiz yok. Ama ötekileştirmeye devam ediyoruz. Önceden mağluptuk şu an galibiz. Eskiden dinci tabire kızıyordum şimdi bu tabire inanıyorum. Din üzerinden siyaset yaparsanız dine zarar verirsiniz. AK Parti’nin milletin partisi olmaya devam etmesi gerek” dedi.

TÜGVA verilerinin ‘sızdırılması’yla ilgili bir tutuklama