Hüseyin Baş’tan Mahir Ünal’a: Çöp sepetine atacağız

Yayın tarihi: 24 Ekim 2022 Pazartesi 7:46 am - Güncelleme: 24 Ekim 2022 Pazartesi 7:51 am

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Harf Devrimini hedef alarak Cumhuriyet’i eleştiren AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal‘a cevap verdi. “Bu açıklama milli güvenlik problemidir” diyen Baş, “Bunları tarihin çöp sepetine atacağız” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhuriyet devrimlerini hedef alarak Harf Devriminin ‘düşünme setleri’nin yok ettiğini iddia etti. Mahir Ünal, söz konusu konuşmada şunları söyledi:

“Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.”

“BU AÇIKLAMA MİLLİ GÜVENLİK PROBLEMİDİR”

Ünal’a tepki yağarken, bir açıklama da BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan geldi. Partisinin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlediği “Mevzu Ekonomi” isimli programda konuşan Baş, şunları söyledi:

“Cumhuriyetin imkanlarıyla hükümet olmuş kişiler Cumhuriyete bu lafı ediyor. Bunlar düşünme setleri elindeyken ülke işgale uğradı. Osmanlı’da kitap yok, Osmanlı’da okuma yazma oranı yüzde 5 civarında. Anadolu halk cahil, fakir, aç bırakılmış. Ne uğruna? Saltanatı muhafaza etmek uğruna. Ne yapıyor Atatürk? Cumhuriyet kuruyor, eğitim seferberliği başlatıyor. Fabrikalar açıyor, herkes iş güç sahibi oluyor. Bu açıklama bir milli güvenlik problemidir. Atatürk saraylar yıktı, bunlar saraylar yaptı. Önümüzdeki seçimde… Önce bunları tarihin çöp sepetine atacağız.”

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef aldı!