‘Gavat’ sözüyle gündeme gelen eski Vali Hüseyin Avni Coş yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 11:28 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 Cumartesi 5:36 pm

Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bugün İstanbul İstinye’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Coş, 10 Kasım töreninde kendisini protesto edenlere “gavat” diyerek hakaret etmişti.

62 yaşındaki Hüseyin Avni Coş, akşam saat 22.00 sıralarında asansöre binerek evine giderken fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Coş, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Coş, 10 Kasım 2013’te Adana’da düzenlenen törende bir yurttaşa “Allah belanı versin diyen o gavatı al” demiş, gelen tepkiler sonrasında “gavat değil kavas dedim” demişti.

‘GAVAT’ SKANDALI

Adana‘da 10 Kasım törenleri sırasında yaşanan arbede sonucu Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar atılmış, Vali Coş ise aracından çıkarak korumalarına ‘Allah belanı versin diyen o gavatı al’ emri vermişti. Vali Coş önce ‘kavas’ dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını fark ettiğini belirterek, “İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir” demişti.

“SELAMSIZ BANDOSU” GERÇEK OLMUŞTU

Açılışı Ankara’da yapılan içinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da içinde bulunduğu Piri Reis Yüksek Hızlı Treni Sakarya’nın Arifiye ilçesi Garı’nda durmayınca burada Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte bekleyen yaklaşık 200 kişi hayal kırıklığı yaşamıştı.

Arifiye’deki bu görüntüler Şener Şen’in 1987 yılında başrolünü oynadığı ‘Selamsız Bandosu’ filmini hatırlatmıştı. Filmde, Cumhurbaşkanının kasabadan geçecegini öğrenen kasaba halkı, Cumhurbaşkanı karşılamak için hazırlık yaparlar. Büyük emeklerle bando takımı kurarlar. Ancak o gün geldiğinde cumhurbaşkanının içerisinde bulunduğu tren durmayarak yoluna devam eder.

Coş, Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın, Adana ve Sakarya valiliği görevinde bulunmuştu.