Hurşit Tolon’u dolandıran sanıklara 10 yıl hapis talebi

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 1:57 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 1:57 pm

Eski 1’inci Ordu komutanı emekli orgeneral Hurşit Tolon’u dolandırmakla suçlanan iki sanığa 10’ar yıl hapis cezası talep edildi.

Tolon’a telefonla ulaşan dolandırıcılar ‘FETÖ’cülerin bankadaki parasını ABD’ye nakletmeye çalıştığını, ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden de görüşme yapıldığını söylemişti.

Emekli komutan, operasyon yapılacağı gerekçesiyle, kendisine ait paralardan parmak izi alınması için polis sandığı dolandırıcılara 12 bin 620 dolar vermişti.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan Tolon, Suriye uyruklu Hıshan Al Jasei ve Mehmet Çiftçi’den şikayetçi olmuş, ikili tutuklanmıştı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava için Hıshan Al Jasei duruşma salonunda hazır bulundu. Çiftçi ise görüntülü konuşma sistemiyle duruşmaya katıldı.

Mütalaasını sunan savcı, sanık Mehmet Çiftçi’nin Tolon’u arayarak kendisini terörle mücadele şube müdürlüğünde başkomiser olarak tanıttığını, banka hesabından ‘FETÖ’ye para havale edildiğini tespit ettiklerini söyleyerek para istediğini anlattı.

Komutanın bankadan çektiği 12 bin 620 doları diğer sanık Hıshan Al Jasei’ye teslim ettiğini anlatan savcı, sanıkların ‘kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık’ suçunu işlediklerini kaydetti.

Her iki sanık için 10’ar yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi.