Hürriyet yönetiminden işten çıkarılan gazeteciler için skandal talimat!

Yayın tarihi: 7 Kasım 2019 Perşembe 7:04 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 7:04 pm

Doğan Holding’ten Demirören’e geçen Hürriyet Gazetesi’nde geçen Çarşamba günü mektupla yapılan tebligatlarla başlayan işten çıkarmalar devam ederken yönetimin işten çıkarılan gazetecilerle ilgili skandal bir karar verdiği iddia edildi.

Odatv’nin iddiasına göre Demirören Grubu, işten çıkardığı gazetecilerin haberlerinden imzalarını siliyor.

Kovulan basın emekçilerinin gazete binasına girmemeleri içinde talimatlar verildiği iddia edildi.

Gazeteciler evlere gönderilen tebligatla işlerine son verilirken gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da görevinden istifa etmiş ve Hürriyet’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi 43 çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmıştı. İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Aydil Durgun, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Ceyhun Kuburlu, Aydil Durgun, Aslı Barış, Ahmet Can, Aslı Barış, Şebnem Turhan, Banu Tuna, Mesude Erşan, Mustafa Doğan, muhabir Arda Akın, Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci,Spor ve Ekonomi Servisi’nden Ceyhun Kuburlu, Teknoloji Muhabiri Ahmet Can Şit, Muhabir Ece Emre, editörler Deniz Türsen, Deniz Dallı, Levent Korkut ve Kelebek’ten Nigar Akan ve gazetenin insan kaynakları servisinden üç kişi de vardı.

İşten çıkarmalara karşı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, yazar Gülse Birsel ve müzik yazarı Naim Dilmener, yazar Jale Özgentürk ve yazar Ayşe Arman istifa etmişti.

İşten çıkarılan kişilerin tamamının Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye olduğu, sendikanın toplu sözleşme yapabilmek için az sayıda kişiye daha ihtiyaç duyduğu bu nedenle gazete yönetiminin sendikalı çalışanların işine son verdiği belirtildi.