Hürriyet yine şaşırtmadı! AKP’den yalanlama geldi, haberi kaldırdı

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 7:48 am - Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 7:48 am

Hürriyet gazetesinde dün yayımlanan “AK Parti teşkilatında yenilenme mesaisi” başlıklı haberi, AKP İstanbul İl Başkanlığı yalanladı. Yalanlamadan sonra Hürriyet, haberi siteden kaldırdı.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan “AK Parti teşkilatında yenilenme mesaisi” başlıklı haberi yalanladı. AKP İstanbul İl Başkanlığı haberde bahsi geçtiği şekilde bir görüşmenin gerçekleşmediği, ilçe başkanlarının da AKP Genel Başkanlığı’na çağrılmadığını duyurdu.

Açıklamada, “11.11.2020 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yer alan ‘AK Parti Teşkilatında Yenilenme Mesaisi’ başlıklı haberde, İstanbul İlçe Başkanlarının tamamının bugün, yani 11 Kasım Çarşamba günü, Genel Merkeze giderek istişare toplantılarına katılacağı, ilçe başkanlarıyla tek tek görüşmeler yapılacağı ifade edilmiştir.

Aynı haberde Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kandemir’in MYK öncesinde İl Başkanımız Bayram Şenocak’la konuyla alakalı bir görüşme yaptığı da yer almıştır.” denildi.

“Tamamen yalana, dedikoduya ve kasıtlı dezenformasyona dayalı bir haber”

Açıklamada, “Tamamen yalana, dedikoduya ve kasıtlı dezenformasyona dayalı bu haberin gerçekle en küçük bir ilişkisi yoktur. Ne ilçe başkanlarımız Ankara’ya çağırılmıştır, ne de İl Başkanımız MYK öncesi öyle bir görüşme yapmıştır. Medyanın asılsız duyumları, hiçbir araştırmaya ve ilgili kişilere teyit ettirmeye gerek duymadan haberleştirmesi, basın ahlakı adına son derece talihsiz ve düşündürücüdür. Bu konuda basının daha dikkatli ve duyarlı davranmasını ummak en doğal hakkımızdır. Genel Merkezimizle koordineli bir şekilde, AK Parti İstanbul Teşkilatımız, kongre sürecimizin en verimli, en güzel ve partimize yaraşır şekilde yaşanması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu açıklamadan sonra Hürriyet, haberi sitesinden kaldırdı. Google aramasında çıkan habere tıklayınca Hürriyet’in ana sayfasına gittiği görüldü.

Haberde şunlar kaydedilmişti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bugün AK Parti Genel Merkezi’nde İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla tek tek görüşmeler yapılacak. Yenilenme sürecine ilişkin Ankara’da da istişarelerin devam ettiği belirtildi. Erdoğan cuma ve cumartesi günleri Tekirdağ, Kars ve Karaman kongrelerine katılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde 6 saat süren iki ayrı toplantı düzenlendi. Toplantıların ilkinde İstanbul’da devam eden kongre süreçlerinin gündeme geldiği ve değişimin beklentilerden daha yoğun olacağı dile getirildi. Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İstanbul ilçe başkanları bugün AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek istişare toplantılarına katılacak. Değişecek ilçe başkanlarıyla ise tek tek görüşmeler yapılacak.

MYK toplantısı öncesinde, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın partide bir görüşme yaptığı öğrenildi. Ankara’da da değişim sürecinin değerlendirildiği, önümüzdeki günlerde kesin kararlar verileceği belirtildi. MYK toplantısında ayrıca kongre takvimi de ele alındı. Bu kapsamda cuma günü Tekirdağ’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi Karaman ve Kars kongresine videokonferans yöntemiyle katılacak. Yine 21 ve 22 Kasım 8 il kongresine videokonferansla bağlantı kurması planlanan Erdoğan’ın, 28 Kasım’da Erzurum’a, 29 Kasım’da Mardin’e, 5 Aralık’ta İzmir ve 6 Aralık’ta ise Eskişehir’e gideceği aktarıldı.”