Hürriyet gazetesindeki kıyımda sendikalı oldukları için işten atılan gazetecilerden çağrı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2019 Çarşamba 3:21 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 3:21 pm

Demirören Medya Grubu’na geçtikten sonra AKP’yle yakınlaşan Hürriyet Gazetesi’nde “yönetim kurulunun işletimsel kararı” denilerek işten çıkarılan sendikalı 45 işçi basın açıklaması yaptı.

Geçen hafta evlerine gönderilen tebligatlarla işten çıkarıldıklarını öğrenen Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye 45 kişi, sendikanın Şişli’deki binasında ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya işten çıkartılan gazeteciler dahil olmak üzere, sendika yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Sözcü gazetesinden de geçtiğimiz senelerde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan gazetecilerde meslektaşlarına destek verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş burada yaptığı basın açıklamasında “Sendikal haklara saygı istiyoruz” diyerek Anayasal haklarını hatırlattı.

Hiç kimsenin bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamayacağını dile getiren Durmuş hukuki sürecin başlatıldığını ve yarın itibariyle (7 Kasım) arabulucu görüşmelerine başlanacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Doğan Grubu’nun Hürriyet Gazetesini Demirören Grubu’na satmasının ardından hız kazanan sendikalaşma çalışmamızda tam da sona yaklaştığımızda 45 üyemizin işten atılması sendikamıza ve gazetecilerin sendikal haklarına yönelik bir operasyondur.

’45 KİŞİNİN TEK ORTAK NOKTASI SENDİKALI OLMALARI’

“Üstelik arkadaşlarımız işten atıldıklarını, kendileri işlerinin başındayken evlerine gelen; annelerine, eşlerine, babalarına teslim edilen tebligatlarla öğrendiler. Askerdeki ve doğum iznindeki üyelerimizin dahi bu toplu çıkarmanın kapsamına alındı.

“Aralarından Genel Eğitim Sekreterimiz ve İstanbul Şube Başkanımızın da olduğu 45 kişinin tek ortak noktası TGS’ye üye olmalarıdır. Buradan Anayasa’yı yok sayan Demirören Medya yöneticileri hakkında işlem yapmak üzere savcıları göreve çağırıyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın işe geri dönüşleri de dahil olmak üzere tüm haklarını alabilmeleri için sendikamız tüm gücünü ortaya koyacaktır. Hürriyet yönetimini çalışanların sendika hakkına saygı göstermeye ve sendika ile masaya oturmaya çağırıyoruz.”