Hürriyet gazetesi RTÜK’ü eleştiren yazarının yazısını sildi

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2020 Cuma 12:45 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma 12:47 pm

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Onur Baştürk’ün RTÜK Başkanı’nı sert bir dille eleştirdiği yazı, internet sitesinden kaldırıldı.

Hürriyet köşe yazarı Onur Baştürk’ün, RTÜK Başkanı’nı Netflix üzerinden eleştirdiği “Bazı Şeyler Değişmiyor” başlıklı yazısını internet sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

Baştürk, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Netflix Türkiye yapımı “Aşk 101” adlı dizisine ilişkin, “Uyardık, gözümüz üzerlerinde. Kırmızı çizgilerimiz bellidir. Ahlaksızlığa geçit vermemekte kararlıyız” açıklamasına köşesinden tepki göstermişti.

Baştürk yazısında, “Bence oldu olacak RTÜK, Netflix’teki Hasidik cemaatini anlatan dizi ve belgesellere müdahale etsin. O kadar çok ki artık, içim sıkıldı o yapımlardan” düşüncesini dile getirmişti.

İşte Onur Baştürk’ün siteden kaldırılan o yazısı:

“Yok yok, bazı şeyler değişmiyor. Şu önümüzü göremediğimiz sisli günlerde bile RTÜK’ün tek derdi yine Netflix’teki eşcinsellik. Yakında bir Türk dizisi yayına girecekmiş.Onda bir eşcinsel karakter varmış, öyle duyum alınmış. Net bir bilgi de yok yani. RTÜK Başkanı ona istinaden, ‘Uyardık, gözümüz üzerlerinde’ demeci vermiş bir gazeteye. Bence oldu olacak RTÜK, Netflix’teki Hasidik cemaatini anlatan dizi ve belgesellere müdahale etsin. O kadar çok ki artık, içim sıkıldı o yapımlardan. (Medya Radar)

İŞTE O YAZININ TAMAMI