Hurdadan topladığı parçalardan McLaren yaptı

Yayın tarihi: 19 Kasım 2019 Salı 3:51 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 3:51 pm

Hurdadan topladığı parçalardan McLaren yapmayı başaran adam kendine hayran bıraktı. Neredeyse gerçeğine bire bir benzeyen aracı görenler ayırt etmekte zorlandı.

Amerikalı Jacek Mazur, çocukluğundan beridir McLaren sahibi olmanın hayalini kuruyordu. Ancak Mazur’un hayalinin önündeki en büyük engel paraydı. McLaren marka bir otomobilin fiyatı milyon doları bulabiliyor. 48 yaşındaki adam, bu sebeple kendi planını uygulamaya koyuldu. Hurdaya çıkmış Mercedes ve Audi araçların parçalarından kendine bir McLaren yapmaya karar verdi. Uzun süren uğraşlar sonucunda aslından ayırt edilemeyen bir McLaren yapmayı başardı.

Hayalindeki McLaren’a kavuşmak isteyen Mazur, fiyatı oldukça pahalı olan McLaren modelini kendi yapmayı planladı ve bunu başardı.

Mazur bu planını yakın çevresine açıkladığında ise bazı kişilerden destek görürken, bazıları ise böyle bir projenin başarılı olmayacağını söyledi.

Mazur, McLaren projesi için aylarca planı üstünde en ince noktaya kadar her şeyi düşündü ve hurdaya çıkmış Mercedes ve Audi araçların parçalarını topladı.

Uzun süren yorucu bir çalışmanın sonucunda ise ortaya muhteşem bir McLaren çıktı. Ev yapımı bu McLaren, 0’dan 100’e 6 saniyede çıkıyor. Jacek Mazur, McLaren projesini yaparken kare kare sosyal medyadan da paylaştı.