Hulusi Akar’dan tezkere eleştirilerine yanıt

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 12:48 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 12:48 pm

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tezkere eleştirilerine “Bu tezkere ile bir önceki arasında bir fark yok” yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de kabul edilen, Suriye ve Irak tezkeresinin iki yıllık olmasına yönelik eleştirilerin sorulması üzerine konuştu.

Akar, “Irak’ın, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Bu yetkinin sürekli olarak uzatılması yerine bu şekilde verilmesi gayet anlaşılabilir. Bu tezkere ile bir önceki tezkere arasında da bir fark yok. Tatbikatlar var, eğitim var. Bu sürekli olan bir şey, bunun arkasında bir şey aramaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurul’undan AKP, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla geçen Irak ve Suriye tezkeresinde dikkat çeken ifadeler yer almıştı. Tezkerede yer alan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması…” şeklindeki ifade dikkat çekmişti. Öte yandan tezkerenin bu kez 2 yıl uzatılması da eleştirilere neden olmuştu.

Tezkeredeki dikkat çeken madde, ‘yabancı silahlı kuvvetler’