Hulusi Akar’dan ‘irtica’ eleştirilerine yanıt

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 4:50 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 4:52 pm

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, muhalefetin harp okulları ile astsubay yüksekokullarına giriş düzenlemesine ilişkin yaptığı “irticaya giriş izni” eleştirilerine yanıt verdi. Akar, “İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş koşulları arasından ‘kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması’ şartının kaldırılmasına tepkiler sürüyor. Muhalefet değişikliğin “İrticaya yeşil ışık” ve “yeni cemaatlere kapı açma” anlamına geldiğini ifade etti.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi. Akar, muhalefetin harp okulları ile astsubay yüksekokullarına giriş düzenlemesine “irticaya giriş izni” eleştirilerine yanıt verirken, “İrticaya yeşil ışık yaktığımız yorumu doğru değil. Değişiklik, yönetmeliği daha etkin hale getirme çabası” ifadesini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR…

TSK’da ürküten gelişme