Hulusi Akar’dan İdlib açıklaması

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 4:55 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 5:10 pm

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İdlib’de hava taarruzlarında artış var. Bu mutabakata uygun değil. Biz anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz” dedi. Akar ayrıca, “ABD’nin YPG’ye silah ve mühimmat desteği sağladığını esefle görüyoruz. YPG tam anlamıyla PKK’nın kendisidir” diye konuştu.

Terör örgütü PKK ve YPG arasında fark olmadığını vurgulayan Akar, “YPG tam anlamıyla PKK’nın kendisidir. İkisinin de terör örgütü olduğu, bununla ilgili sayısız delil ve görüntü olduğu da herkes tarafından bilinmektedir fakat ABD’li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

Akar “Türkiye’ye yönelik tehdit, tehlike teşkil eden Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör ve teröristlerle mücadelenin süreceğini aktaran Bakan Akar, Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı hatırlatarak, “Biz bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz ancak son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Akar, Türkiye’nin mutabakatlar kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini söyleyerek, “Bir taraftan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan birliklerimizin, hudutlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına tahammülü olmayan ülkemizin korunması için orada başarılı olmamız şart. Gelişmeleri dikkatle hassasiyetle takip ediyoruz” dedi.

Sözlerinin sonunda Azerbaycan’ın öz topraklarını Ermenistan işgalinden kurtardığı ‘Tek Vatan Harekatı’nın başlangıcının yıl dönümünde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ni bir kez daha kutladığını söyleyen Bakan Akar, aynı zamanda Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelini tebrik etti.