Hulusi Akar’dan Cihat Yaycı’ya gönderme

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 10:37 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 3:37 pm

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bazı açıklamalarda bulundu. Akar, “TSK, kurumsal bir yaklaşımla daima, ‘ben’ demeden ‘biz’ diyerek akıl ve bilim ışığında anayasa ve yasalar çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır” dedi. Akar’ın bu sözleri, geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nden istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı’ya bir eleştiri şeklinde yorumlandı.

‘TSK GÖREVİNİN BAŞINDADIR’

Akar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, duygusal, kişisel, ön yargılı bilgi ve yorumların dışında, vazifesini hukuk çerçevesinde ve şeffaf şekilde yapma gayreti içindedir.

Bugüne kadar olduğu gibi görevlerimizi şu anda 5 operasyon bölgesinde büyük bir azim ve kararlılıkla yaparken, bu faaliyetlerimizi tamamen hukuk çerçevesinde icra ettiğimizi ve tüm bu faaliyetlerin şeffaf, her türlü denetime açık olduğunu herkesin bilmesi lazım.

TSK bu milletin bağrından çıkmış bir kurumdur, yani asil milletimizin bağrından çıkan TSK, kurumsal bir yaklaşımla daima, ‘ben’ demeden ‘biz’ diyerek akıl ve bilim ışığında anayasa ve yasalar çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

5 Mart’ta Rusya ile varılan mutabakatın ardından İdlib’de sağlanan ateşkes ve istikrarın kalıcı olmasına yönelik gayretlerinin devam ettiğini ifade eden Akar, “İdlib’de siyasi bir çözüm bulunması için bizler elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

Orada birtakım küçük ihlaller olsa da genel anlamda ateşkese uyuluyor. Sağlanan ateşkes sonucunda bölgeye yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz de güvenli ve gönüllü şekilde evlerine dönebildi.”

NE OLMUŞTU?

Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmış; kararın ardından Yaycı, istifa etmişti.

Kumpas davalarında yargılanmıştı…Cihat Yaycı’nın yerine atanan isim belli oldu!