Hulusi Akar’dan ABD’ye F-16 tepkisi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 12:13 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 12:13 pm

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’deki Türkiye’ye F-16 satışının şarta bağlayan tasarıya tepki gösterdi.

ABD’de Demokrat Parti’den Frank Pallone ve Cumhuriyetçi Parti’den Chris Pappas’ın sunduğu, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’ndaki (NDAA) değişiklik önergesi 179’a karşı 244’e oyla Temsilciler Meclisi’nden geçti. Önergede, Türkiye’ye F-16 satışı için, “ABD Başkanı’nın satışın ABD’nin ulusal çıkarına olduğunu onaylaması” ve “F-16’ların Türkiye tarafından Yunanistan toprakları üzerindeki uçuşlarda kullanılmaması için somut adımlar atılması” şartları yer aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’ye F-16 satışı için konulan şartlara tepki gösterdi. Akar, “Yunanistan, Türkiye ve ABD askerî heyetleri arasında F-16 tedariki ve modernizasyonuna yönelik varılan mutabakata, çeşitli girişimlerle ellerinden geldiğince etki etmeye çalışıyor” dedi.

“ABD’NİN BU OYUNA GELMEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Hulusi Akar, “ABD yetkilileri, görüşmelerde Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu, NATO yetkilileri de Türkiye’nin önemi ile birlikte teröristle, göçle mücadelesindeki başarısını ifade ediyorlar. Hal böyle iken bu durumu nasıl izah edeceksiniz? Bir milletvekili, bir grup çıkmış orada birtakım manipülasyonlar, dezenformasyonlarla ortalığı karıştırıyor. ABD’nin bu oyuna gelmemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“F-16 satışı için ABD Erdoğan’dan söz istiyor”