Hükümet, memur zammı için ilk teklifini açıkladı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 12:59 pm

Hükümet, memur maaşına ilişkin ilk zam teklifini açıkladı. Bakan Bilgin, teklifi 2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ay için yüzde 6 artı enflasyon farkı olarak duyurdu.

Kamuda 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılmasının ardından hükümet bugün de yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam teklifini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre, memur ve memur emeklilerine 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci 6 ay içinse yüzde 6+enflasyon farkı oranında zam teklifi yapıldı. 2023’ün ilk ve ikinci 6 ayı içinse zam oranı yüzde 6+6 ve enflasyon farkı şeklinde açıklandı. Bilgin ayrıca, “3600 meselesinin bu sözleşme sürecinde çözülmesini istiyoruz” dedi.

MEMUR-SEN: BEKLENTİMİZİ KARŞILAMIYOR

Memur-Sen’den teklife ilişkin ilk açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin zam teklifinin beklentileri karşılamadığını ifade etti. Yalçın, “Rakamlar beklentimizi karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

22 AĞUSTOS’TA ZAM ORANI BELLİ OLACAK

Görüşmelerde bu aşamadan sonra müzakere sürecine geçilecek. Uzlaşı olursa 22 Ağustos’ta zam oranı belli olacak. Anlaşma olmazsa kamu görevlileri hakem heyeti ağustos sonunda zam oranına karar verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, “Türkiye, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız” demişti.

Memur için zam görüşmeleri başladı, Bakan Bilgin’den açıklama geldi