Hukukçu ve siyasetçi Şahin Mengü hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:22 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 6:39 pm

Hukukçu ve siyasetçi Şahin Mengü, geçirdiği beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybetti.

TELE 1’in de gönüllü avukatlığını yapan Avukat Şahin Mengü, tedavi için gittiği hastanede geçirdiği beyin kanaması sebebiyle 73 yaşında yaşamını yitirdi.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948’de Kastamonu İnebolu’da doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya’dır. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Mengü, evli ve 2 çocuk babasıydı. Mengü’nün kızı Nevşin Mengü gazetecilik yaparken oğlu Burak Mengü de Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor. Mengü, 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP’ den Manisa milletvekili seçilmişti. Eski Başbakan Bülent Ecevit ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da avukatlığını yaptı.

Gazeteci Nevşin Mengü, babası Şahin Mengü’nün vefat haberini şu ifadelerle paylaştı:

“Babamı kaybettik. Arayan, soran, başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Dostlar sağolsun”

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Şahin Mengü ile ilgili paylaşım yaptı. Paylaşımda “Dostumuz, TELE 1 destekçisi, seçkin hukukçu, aydın ve siyasetçi Şahin Mengü’yü kaybettik. Hepimizin, yurtseverlerin, dostlarının ve yakınlarının başı sağolsun. Rahmet diliyorum. Huzur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.