Hukuk mezunu genç pazarcı oldu! “Mecburen çalışmak zorundayım”

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 2:14 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 2:15 pm

CHP’li Süleyman Bülbül, Aydın’da semt pazarını ziyaret ederek esnafın derdini dinledi. Bülbül’ün konuştuğu bir esnaf  Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu ve mecburen pazarda çalışmak zorunda olduğunu ifade etti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül,  seçim bölgesinde esnafın derdini dinlemek üzere semt pazarını ziyaret etti. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu pazarcı bir genç ile tanışan Bülbül, “Neden avukatlık yapmadığını” sordu. Pazarcı, Bülbül’e şunları söyledi:

“MECBUREN PARA KAZANMAM GEREKİYOR”

“Geçim sıkıntısından yapamadım. Konya’da yaşarken korona başladı, para yoktu cebimizde mecburen babamın yanına geldim. Geçim sıkıntısı var. Mecburen, yardım etmek zorundayım. Maddi sıkıntı var. Geçinemiyoruz çünkü. Benim, evde dört tane okuyan kardeşim var. Dört tane kardeşime bakıyorum, mecburen çalışmak zorundayım. Sınavım var, Ankara’ya gitmem lazım. Gidemiyorum. İcra müdürlüğü sınavım vardı ona girecektim, daha doğrusu geçti. İkinci alımlar var, ona hazırlanmam gerekiyor. Ona da hazırlanamıyorum. Çünkü çalışmak zorundayım.”

Bülbül, şu açıklamayı yaptı:

“AKP iktidarı ülkeyi bu duruma getirdi. Vatandaş pazara geliyor sadece bakmakla yetiniyor. Ne kendi istediğini alabiliyor ne de çocuğunun istediğini alabiliyor. Ben de hukukçuyum, avukatım. Benim meslektaşım burada pazarcılık yapıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. AKP iktidarı ülkeyi resmen uçuruma sürüklüyor, artık milletin canına tak etti. Yine burada çağrı yapıyoruz, derhal seçim olmalı artık millet sandıkta kararını vermeli ve bu iktidar değişmeli.”

 

CHP’li Bülbül: Kıbrıs’a şatafatla 8 uçakla git, Manavgat yanıyor ve sadece iki uçakla müdahale ediliyor