Hukuk fakültesinden mezun olup İrlanda’da kuryelik yapıyor

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 2:08 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 2:08 pm

TikTok’tan paylaşılan “Hukuk okuyup yurt dışında paket servisi yapmak” adı ile paylaşılan bir video Türkiye’deki ekonomik krizi gözler önüne serdi.  Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tuğçe ismindeki kadın İrlanda’ya giderek kuryelik yapmaya başladı. Hayatının Türkiye’dekine göre daha rahat olduğunu belirten kadın, “15 bin maaşla dahi Türkiye’ye dönmem” dedi.

Video oluşturma ve paylaşım yapma uygulaması TikTok’taki “Hukuk okuyup yurt dışında paket servisi yapmak” adı ile yayınlanan video gençlerin umutlarını yurt dışında aramaya başladığını gözler önüne serdi. Tuğçe isimli 28 yaşında bir kadının Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nden mezun olduktan sonra Dublin’e gittiğini anlattığı videoda kadının kuryelik yaptığı görüldü.

Kuryelik yaparak Türkiye’deki hayatına göre daha rahat ve iyi bir yaşam sürdüğünü söyleyen kadın, Türkiye’den 15 bin liralık iş teklifi alsa daha dönmeyeceğini söyledi. Tuğçe’nin videodaki konuşmaları şöyle:

+ “Tuğçe ben, 28 yaşındayım. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 1.5 yıldır buradayım daha Türkiye’ye gitmedim.”

– “Eğer sana Türkiye’de avukatlık yap deseler veya aylık 15 bin lira maaş teklif etseler gider misin yoksa burada kuryelik yapmaya devam eder misin?”

+”Yok gitmem, kuryelik yapmaya devam ederim. Buradaki yaşantıya alıştım. Buradaki yaşantı bana daha rahat ve iyi hissettiriyor. Çok fazla arkadaş gördüm, iyi para kazanabilecek noktadalarken hala bana avukat arkadaşlarım da yazıyor nasıl gidip dönerci olabiliriz diye.”

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’nun mültecilerle ilgili sözlerine tepki gösterdi