Hukuk Fakültesinde hukuksuzluk!

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 12:17 pm

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bülent Yücel’in anabilim dalı başkanlığına son verildi. Öğrenciler duruma tepki göstererek, “İhraçlardan sonra fakültemizde kalan son birkaç hocadan birisidir kendisi” dedi. Yücel’in yerine Arş. Gör. Dr. Derya Ormanoğlu getirildi.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bülent Yücel’in görevine son verilip dersi elinden alındı. Faküte öğrencileri karara tepki gösterdi.

Yücel’in öğrencilerine gönderdiği mesaj ile ortaya çıkan olaya fakülte öğrencileri büyük tepki gösterdi.

“SOMUT SEBEP YOK”

BirGün’den Anıl Ataş’ın haberine göre, konuşan fakülte öğrencisi Yusuf Ersoy, “Her ne kadar bilimsel ölçütlere göre değişiklikler yaptıklarını söyleseler de dersin Bülent Hoca yerine araştırma görevlisi tarafından yürütüleceği açıktır.

Söyledikleri gibi bilimsel ölçütlere değer veren bir idare olsalardı dönem başında hukuk felsefesi derslerini o alanın en iyi hocalarının elinden alıp hukuk eğitimi bile görmemiş olan bir ilahiyatçıya vermezlerdi” ifadelerini kullandı.

Dört yıllık öğrencilik hayatında Bülent hoca hakkında hiç negatif eleştiri ile karşılaşmadığını belirten Ersoy, “On iki yıldır her dönem ders veriyor olmasına rağmen somut bir sebep göstermeksizin profesörlüğü bile şaibeli olan bir dekan vekili tarafından dersten alındı. Bu olayın sebebini sorduğumuzda ise adeta bir işletmenin patronuymuşcasına söylemler ile karşı karşıya kaldık” dedi.

“İHRAÇLARDAN SONRA FAKÜLTEMİZDE KALAN SON BİRKAÇ HOCA…”

Bir diğer öğrenci Onur Tüfekçi ise, “İhraçlardan sonra fakültemizde kalan son birkaç hocadan birisidir kendisi. Bülent hoca fakültemize ilk adım attığımız anda itibaren bize hukukçu olmanın gereklerini, eleştirel yaklaşmanın önemini, bir hukukçunun nasıl düşünmesini gerektiğini öğretmiştir” ifadelerini kullandı. Tüfekçi, “Fakültemize yeni gelen her öğrencinin ilk karşılaştığı ve hayranlıkla dinlediği Bülent hocamızın bizden sebepsizce mahrum edilmemesini ve derslerinin ona geri verilmesini tüm fakülte öğrencileri olarak talep ediyoruz” diye konuştu.

Yücel’in öğrencilerine gönderdiği mesajda, “Dönem başı itibarıyla Dekan vekili hocamız Prof. Dr. Hüseyin Özcan hocamızla birlikte yürüyeceğimiz kararlaştırılan Türk Anayasa Hukuku dersine ilişkin son dakika bir gelişme yaşanmış bulunmaktadır. Anabilim Dalı Başkanlığı görevimin sona ermesi üzerine, yeni yapılan ders planlamasıyla bana herhangi bir biçimde haber verilmeden ders ile ilişiğim kesilmiştir” ifadeleri yer almıştı.