‘Hudut Namustur’ pankartı asan 6 kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2021 Salı 7:22 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 Salı 8:05 pm

İstanbul’un çeşitli noktalarına ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul’un çeşitli noktalarına ‘Öfkeli Genç Türkler’ imzalı ve ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan 6 kişi yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

‘Öfkeli Genç Türkler’ imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Avukat Afşin Hatipoğlu, gençlerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldığını duyurdu.

BUĞRA KAVUNCU ZİYARET ETTİ

Gençlerin savcılık işlemleri sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da gençlere destek olmak için adliyeye geldi. Kavuncu, gazetecilere “Hudut namustur’ konusunda tartışılacak bir şey yok. Ormanlarımızı yakanlarla hesaplaşmak çok tabi bir refleks. Mültecilerle ilgili, biz de bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Mültecilerin, kontrollü bir şekilde ülkelerine gönderilmesini istemiştik. Genç arkadaşlarımızın vatan sevgisiyle göstermiş oldukları normal bir refleks. Nerede olurlarsa olsunlar, onlara destek olacağız. Dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar, arkadaşlarımızın yanımda olacağız” açıklamasında bulundu.

İFADEDEN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

İfadeleri alınan gençlerin tamamı, haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı. İYİ Parti İstanbul 1.Bölge Teşkilat Başkan Yardımcısı Emir Gürbüz, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ‘Öfkeli Genç Türkler’ adına afiş aştığı için gözaltına alınan gençlerden birine, ‘Masumiyet Kerhanesi’ isimli bir WhatsApp grubunun sorulduğunu belirtti.

“MÜLTECİLERE TEPKİ AMAÇLI BU EYLEMİ YAPTIM”

Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün aktardığı habere göre Hüseyin B. ifadesinde şunları söyledi: “Son günlerde medyada görmüş olduğumuz Afganistan uyruklu insanların ülkemize giriş yapmaları ve tahrik edici haberlerin olması nedeniyle hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, bir tepki vermek amacıyla söz konusu pankartları hazırladık. Vatanını milletini seven biriyim. Kesinlikle devlete başkaldırma niyetinde değilim. Sadece mültecilere tepki vermek amacıyla bu eylemi yaptım”

AVUKAT: TERÖR ŞUBEYE GÖTÜRÜLMELERİ ANLAMSIZDI

Ersin A.’nın avukatı Suat Ocak da, “Bu gençler tamamen Türk milliyetçisi gençler. Örgüte bağlamaya çalıştılar ama örgütlük bir durum yok. Terör şubeye götürülmeleri anlamsızdı. Birbirlerinden bağımsız şekilde sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler” görüşünü dile getirdi.

“Hudut namustur” yazılı pankartı asan 6 kişi gözaltına alındı