Hüdayi Baş’ın ölümünde mobbing şüphesi

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 11:57 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 11:57 am

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş öğretici kadrosu sınavını kazananların yerine başka isimlerin açıklanmasına itiraz etti. Bu yolda devam eden baskılara ise kalbi dayanmadı. Ancak ‘liyakat’ ilkesi uğruna kaybettiğimiz eğitimcinin ‘cinayet gibi ölümünün’ üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Milli Eğitim adım atmadı, soru önergeleri cevapsız kaldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 8 Eylül günü hayatını kaybeden Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizinin nedeninin baskı ve mobbing olduğu iddia edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, vefat eden Baş’tan usta öğretici sınavında başarılı olanların listesine müdahale ederek değişiklik yapmasını istediği öne sürüldü. Baş’ın bu değişikliğe itirazının ardından Töre’nin ‘İşine gelmiyorsa, prensiplerine aykırı ise istifa et’ dediği iddia edildi.

Baş’ın, yaşanan olaylardan sonra Menteşe Kaymakamlığı’na dilekçe verdiği öğrenildi. İddialara göre Hüdayi Baş, İl Milli Eğitim Müdürü’nün hakarete varan ifadeleri üzerine fenalaşarak makam odasını terk etti ve Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe yazdıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Baş, kısa bir süre sonra ise vefat etti.

Hüdayi Baş’ın eşi Esen Baş eşinin Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından baskı gördüğü iddialarını doğruladı. Esen Baş, “Basında yer alan dilekçe doğru. Eşim evde bana baskı gördüğünü anlatıyordu” dedi.

Olayın soruşturulmasına ilişkin başvuru yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Esen Baş, “Eşimin vefatının ardından Bakan Bey ve genel müdür beni aradı. Bana ‘hak yerini bulacaktır’ dediler. Şu an eşimin vefatının üzüntüsü nedeniyle bu işlerle uğraşamıyorum” diye konuştu.

Basında çıkan haberler sonrası, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı yazılı açıklamada, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ı makam odamdan kovduğum, fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve hastanede hayatını kaybettiği iddiası asılsızdır” dedi.