HÜDA-PAR Başkanı’ndan çocuk evlilik açıklaması

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 6:55 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 10:05 pm

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çocuk evliliği hakkında, “Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir” ifadelerini kullandı.

Cihatçı Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çocuk evliliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada yayın yapan 3S Medya adlı kanalda konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, “Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir… Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir” ifadeleriyle çocuk evliliğini savundu.

ALTI YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR AÇIKLAMASI

Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sözlerinin İsmailağa Cemaati liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile “evlendirilerek” cinsel istismara uğraması ile ilgili olduğu yönündeki haberleri ise yalanladı.

Bu tür haberlerin sözlerinin bağlamından koparılarak çarpıtılması olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam bir YouTube kanalında canlı yayında soyut olarak evlilik yaşı ile ilgili kurduğum cümleler bağlamından koparılarak son günlerde tartışılan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarı savunmuşuz gibi çarpıtılmaktadır. Haysiyet cellatları ile hukuk önünde hasaplaşacağız.”

Diyanet’ten Hiranur Vakfı’nın çocuk istismarı skandalına ilişkin açıklama