HÜDA PAR, AKP ile anlaşmayı anlattı: Vekil sayısı belli, yeri belli değil

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 6:36 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 6:36 pm

Cumhur İttifakı’ndaki HÜDA PAR‘ın Genel Sekreteri Şehzade Demir “Milletvekili sayısı konusunda AK Parti ile anlaştınız mı?” sorusuna “Sayı belli, yer henüz belli değil. Bu konu ile ilgili görüşmeler yapıldı” diye yanıt verdi.

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine AKP listelerinden girme ve aday olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan HÜDA PAR’ın Genel Sekreteri Şehzade Demir yapılan pazarlıklar hakkında konuştu. Demir “Milletvekili sayısı konusunda AK Parti ile anlaştınız mı?” sorusu karşısında ayrıntı vermekten kaçınsa da “Ama sayı belli, yer henüz belli değil” dedi.

‘ÇOKTAN BİTMİŞ BİR KONU’

Rudaw’a konuşan Demir, “Meclis’teki milletvekili sayısı konusunda AK Parti ile anlaştınız mı? Bir sayı belirlendi mi? Meclis’te kaç vekiliniz olacak?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde zaten Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz ve adayımız yok. Milletvekilliği seçimleri için ise AK Parti listesinden seçime girme kararı aldık, partimiz böyle bir karar aldı ve bunu tartışmıyoruz. İsim ve bölge, kaç kişinin meclise gideceği konusunda da gerçek şu ki çoktan bitmiş bir konu ama bazı ayrıntılar var, onlar da önümüzdeki günlerde netleşecek. Doğrusu iki taraf da henüz bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla ben de bu konuda konuşmak istemiyorum. Ama sayı belli, yer henüz belli değil. Bu konu ile ilgili görüşmeler yapıldı sadece bazı detaylar kaldı, onlar da önümüzdeki günlerde netleşecek.”

Demir “Örneğin Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, İshak Sağlam, Mehmet Hüseyin Yılmaz gibi isimler de geçiyor. Bu isimlerin milletvekili olacağı söyleniyor; Böyle bir karar var mı yoksa bunlar sadece medyanın tahminleri mi?” sorusunu ise “Bunlar medyanın tahminleri. Medyada yazılanlar bir partinin beyanı ya da bir partinin kararı değildir. Belki onlardır, belki başka isimlerdir. Şu ana kadar bu konuda alınmış bir karar yok” diye yanıtladı.

HÜDA PAR ve Yeniden Refah yöneticileri hakkında suç duyurusu

HÜDA-PAR’ın ‘erişim engeli’ taleplerinde dikkat çeken ayrıntı

AKP teşkilatlarında HÜDA PAR çatlağı! “İstemiyoruz…”