Hüda Kaya’dan Erdoğan’a: Başörtülüler sizin kızınız da bacınız da değil

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 1:08 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 1:08 pm

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtü açıklamasına tepki gösterdi. Kaya, “Başörtülüler sizin kızınız da bacınız da değil” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘helalleşme’ çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan helallik dile” yanıtını vermişti. Erdoğan’ın bu yanıtı kadınlar tarafından tepki toplarken HDP’li Hüda Kaya da açıklama yaptı.

Erdoğan’ın “başörtülü kızlarım” ifadesine tepki gösteren Kaya, Twitter’dan Erdoğan’ın “Sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan helallik dile” sözlerini alıntıladı. Kaya, paylaşımına “Kabataş yalanına malzeme olanlar hariç başörtülüler sizin kızınız da değil, bacınız da değildir. Özgürlüklere karşı olan tüm anlayışlarla mücadele etmeyi biliriz biz! Zalimlere karşı dün idamlar pahasına zerre geri adım atmadık bugün de hiç bir vesayeti kabul etmeyeceğiz. Ve emin ol ki, başörtülü kadınların saltanatınızı nasıl devireceklerini ilk seçimde göreceksiniz! Başörtülülerden” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni helalleşme çıkışı

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘helalleşme’ tepkisi: Ne kadar garip