Hüda Kaya: Cumhurbaşkanı bizi tehdit ediyor

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 9:44 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 11:06 pm

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Twitter’dan bugün Meclis’te yaptığı bir videoyu paylaştı. Kaya, Erdoğan’ın bugün Akşener’i hedef alan sözleri üzerine tepki gösterdi.

HDP’li Kaya, “Cumhurbaşkanı bizi tehdit ediyor” sözleriyle tepki gösterdi. Konuşmasını paylaşırken ise, “Muhalefet olarak hiç birimizin can güvenliği yok. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bir kadın siyasetçi lider üzerinden tehditler savuruyor. Bugün #TBMM‘de komisyonda yaptığım konuşmadan bir bölüm…” ifadelerini kullandı.

Kaya “Bizim şu anda muhalefet olarak can güvenliğimiz bile yok. Bugün Cumhurbaşkanı çıktı, kadın siyasetçi üzerinden muhalefete ‘bu günler iyi günleriniz’ dedi” diye tepki gösterirken AKP sıralarından “Size malzeme çıktı” sesleri yükseldi.

Kaya sözlerine şu şekilde devam etti:

“’Daha neler olacak neler’ dedi. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapılan bir provokatörlüğü üstlendi. Biz Cumhurbaşkanı tarafından tehdit ediliyoruz.”

Erkan Baş’tan Erdoğan’ın sözlerine kınama: Şahsın fıtratı bu olabilir fakat…

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’ın Rize’deki ziyaretlerinde yapılan provokasyonları savunarak, “Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler” ifadelerini kullandı

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın Akşener’le ilgili sözlerine yanıt