Huawei‘ye verdiği geçici ticaret lisansını uzatmadı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 13 Eylül 2020 Pazar 2:37 pm

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Amerika ile Çin arasındaki ticari gerginlikten ötürü Huawei hayli zor günler geçiriyor. Hali hazırda ABD, Huawei ‘ye verdiği geçici ticaret lisansını uzatmadı. Bu sebepten ötürü Çinli üreticinin pek çok tedarikçisi iş birliğini bırakmak zorunda kaldı.

Sadece ABD merkezli şirketler değil. Amerika ile ticari ilişkilerde bulunan farklı ülkelerde faaliyet gösteren şirketler de Huawei ‘yle olan ilişkisini sonlandırmak zorunda kaldı.

Hatırlanacağı üzere son olarak TSMC Çinli üretici için artık yonga seti üretmeyeceğini açıklamıştı. Tayvanlı üretici, Huawei’nin geliştirdiği Kirin yongalarının seri üretimini yapıyordu. TSMC‘nin bu kararının ardından Çinli üretici, yeni bir yol bulmak için kolları sıvadı.

Huawei

TSMC‘den sonra bir kötü haber de Samsung ve LG‘den geldi. Samsung ve LG de ABD‘nin ambargosu doğrultusunda Huawei‘ye ekran satmayacağı açıkladı. Daha doğrusu sızdırılan raporlarla bu durum ortaya çıkmış oldu.

Huawei’nin hali hazırda üç farklı ekran tedarikçisi bulunuyor. Samsung, LG ve BOE. BOE Çinli bir üretici olduğu için o açıdan bir sıkıntı yok. Fakat Samsung ve LG aradan çıktığında BOE‘nin tek başına Huawei‘nin taleplerini karşılayıp, karşılayamayacağı büyük merak konusu.

Dip not olarak belirtelim. Bu şimdilik bir söylenti. Umarız doğru çıkmaz.

Thor Love and Thunder ile ilgili yeni detaylar