Huawei’nin şimdiye dek hazırladığı en güçlü dizüstü PC’si

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 3:50 pm

Huawei MateBook 16 , pek çok yönden ilgi çekici bir dizüssü bilgisayar. Öncelikle bu ürün, 16 inç değerde ekrana sahip, ki bu da Huawei’nin şimdiye dek hazırladığı en büyük MateBook ekranı. Öte yandan cihazın ekranı, çift göz konfor moduna sahip. TÜV sertifikalı düşük mavi ışık ve DC karartma teknolojilerine sahip. Böylece net görüntüye, gözleriniz yorulmadan erişebilirsiniz. Bir diğer dikkat çekici detay ise, bu ürünün Huawei’nin şimdiye dek hazırladığı en güçlü dizüstü PC’si olması.

 

Huawei, bu ürününde de 3:2 görüntüleme – en boy oranının tercih ediyor. Bu sayede, örneğin ekranda bir belge varken, yukarıdan aşağıya doğru daha fazla alan olduğu için daha fazla detayı da görebiliyorsunuz. Gerçeğe yakın renkler sunabilen ve göz konforu modları sayesinde uzun süreli kullanımı mümkün kılan ekran, özellikle fotoğraf ve video düzenleme işleriyle ilgilenen profesyonellerin ilgisini çekecektir. Zira bu tip çalışmalarda “renk doğruluğu” oldukça önemlidir.

Huawei MateBook 16 ‘da AMD Ryzen 7 5800H işlemcisi kullanılıyor. Base değer olarak 3.2GHz hızda çalışabilen ve maksimum saat hızı olarak 4.4GHz hıza kadar erişebilen bu işlemci, 7nm FinFET süreciyle hazırlandı. AMD’nin Zen 3 çekirdek mimarisini destekleyen işlemci, üst seviye, güçlü bir işlemci. Ekran kartı tarafında da AMD’nin Radeon Graphics desteği var. Bunlara ek olarak 16GB DDR4 RAM ve 512GB Western Digital SN730 NVMe SSD depolama bulunuyor.

 

Huawei MateBook 16

Örneğin internet araştırmaları için oldukça performanslı. Öte yandan, Adobe Photoshop ve Premier gibi fotoğraf ve video düzenleme programlarında da performanslı deneyimler elde edebilir ve hızlıca sonuçlara erişebilirsiniz.

Tabii işten ya da okuldan fırsat kalan anlarda, eğlence faktörünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Ürün, başarılı ekranı sayesinde dizi ve filmler için keyifli deneyimler sunabiliyor.
Öte yandan, bilgisayar oyunlarını da unutmamak gerekli. Öyle ya, güçlü bir işlemciye ve tamamlayıcı bileşenlere sahibiz.

Huawei MateBook 16 ‘da id Software’ın yakın zamanda satışa sunduğu açık dünya FPS oyunu Rage 2’yi yüksek grafik ayarlarında, genellikle akıcı performansla oynayabildik.

Huawei MateBook 16

Performans modu, yüksek performans isteyenler için ideal, ama bu süreçte PC’nizin şarj kablosunun takılı olması gerekiyor ve hem çalışma sesi hem de ısı düzeyinde yükselişler gözlenebilir.

Dengeli mod ise, pil ömrünü ön plana alarak tek şarj ile olabilecek en uzun süreli deneyimi sunmayı hedefliyor. Yüksek performans gereksinimi duymayan programlar ve internet gezintileriniz için bu modu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Eğer konu bir Huawei dizüssü PC ise, diğer laptoplarda benzerlerini kolay kolay göremediğimiz detaylar da vardır. Örneğin, Huawei Share özelliği. Eğer destekli bir Huawei telefon ya da Huawei tabletiniz varsa, ürünlerinizi bu laptop ile birkaç saniye içinde kablosuz olarak bağlayabilir, dosya transferi ya da ekran paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Hatta telefon çağrılarını dahi dizüstü PC’nize yönlendirerek yanıtlayabilirsiniz.

Huawei MateBook 16

Ayrıca Huawei PC Yöneticisi de kullanımı kolay bir yazılım. Bu program aracılığıyla pek çok detayı öğrenebilir, bağlantı detaylarına göz atabilir, PC bileşenlerinizi kontrol edebilir ve sürücüler tarafında güncellemeler var mı yok mu kontrol ederek PC’nizi güncel tutabilirsiniz.

Huawei MateBook 16, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. 2X2 MIMO desteği de sunuluyor.

Pil tarafına baktığımızda, 84Wh pil kapasitesini görüyoruz ve tahmin edeceğiniz üzere hızlı şarj desteği sunuluyor. Ürün, beraberinde gelen tam 135w değerdeki hızlı şarj adaptörüyle kolaylıkla şarj edilebiliyor. Tabii bu adaptörü, hızlı şarj desteği sunulan Huawei akıllı telefon ve tabletlerle de kullanabilirsiniz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız