Huawei’in gelirleri fazlasıyla düştü

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 10:46 pm

Huawei’in gelirleri tam 99,5 milyar dolar eridi. Huawei yakın zamana kadar akıllı telefon dünyasının yükselen değeri olarak görülen bir markaydı. Günden güne gelişen pazar alanları, kategori bazlı geliştirdiği amiral gemisi seçenekleri ile rakiplerine adeta gözdağı veren şirket, bugünlerde oldukça zor bir süreçten geçiyor.

Özellikle akıllı telefon sektöründe, oldukça agresif hareket eden, her yıl birçok yeni alt-orta-üstsegment ile müşteri kitlesini arttıran Çinli teknoloji devi, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump tarafından casusluk suçlamasına maruz kalmış o günden sonra ise kendini zorlu bir sürecin içerisinde bulmuştu.

Önce Amerika Birleşik Devletleri’nde kara listeye alınan marka, daha sonra Google tarafından da Android ekosisteminin dışına itilmiş ve bir bakıma kendi başına bırakılmıştı. İşte buna hazır olmayan Huawei ise, özellikle akıllı telefon sektöründe adeta bir çöküş dönemine girmiş, çare olarak kendi işletim sistemi ve ekosistemi olan HarmonyOS’a yönelmişti.

Huawei

 

Kısaca anımsattığımız bu gelişmelerin nasıl sonlanacağı ve Huawei’nin bu durumdan kurtulup kurtulamayacağı büyük merak konusuydu ki bunun için de 2021 verilerinin gelmesini bekleyenlerin sayısı oldukça fazlaydı. İşte bugün Huawei başkan yardımcısı Guo Ping tarafından yapılan açıklamada bu merak edilen konular açıklığa kavuşmuş oldu.

Ping’in yaptığı açıklamada şirket gelirlerinin 2021 yılında %29 oranında düştüğü belirtildi ki bunun dolar bazında karşılığı tam 99,5 milyar dolar. Eğer sıradan bir şirket olsa böyle bir gelir kaybı karşısında ayakta kalması mümkün olmayabilirdi ancak bahsettiğimiz Huawei olunca, hala savaşmaya devam etmesine şaşırmamalı.

Ping yaptığı açıklamada ayrıca HarmonyOS’de işlerin bekledikleri gibi gittiğini ve an itibariyle 220 milyon kullanıcıya ulaşıldığını belirtti. Bakalım 2022 yılı Çinli teknoloji devi için bir yeniden doğuş hikayesi olabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Zenfone 9 için yeni bilgiler ortaya çıktı