Huawei’den HarmonyOS için müthiş bir hamle geldi

Yayın tarihi: 14 Haziran 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 11:29 am

Çinli üretici mobil işletim sistemindeki uygulama kütüphanesini genişletmek için 4 milyon sözleşme imzaladı.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei şu sıralar kendi mobil işletim sistemine yoğunlaşmış durumda. Çinli üretici kısa bir süre önce HarmonyOS’i tanıtmıştı. Elbette bir mobil işletim sisteminin başarılı olması için uygulama desteği şart diyebiliriz.

Önemli olan Huawei’nin bu uygulama desteğini ne kadar hissettirebileceği. Görünen o ki Çinli üretici bu konuda da boş değil. Keza Huawei yetkililerinin işi sıkı tuttuğu ve şimdiden pek çok uygulama geliştiricisiyle anlaştığı belirtildi.

HarmonyOS

Çinli akıllı telefon üreticisi önümüzdeki süreçte uygulama geliştiriciler ile yakın temas halinde olacak. Açıklanan raporlara göre şimdiden 4 milyon uygulamanın HarmonyOS’e geleceği kesinleşmiş durumda. Evet tam 4 milyon uygulama.

Elbette burada önemli olan uygulama sayısından ziyade kaliteli ve popüler uygulamaların HarmonyOS’e gelmesi. Örneğin WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram gibi uygulamaların HarmonyOS’te boy göstermesi çok önemli.

Gerçi Çin için çok fazla fark eden bir şey olmayacaktır. Çünkü Çin’de zaten başta Google olmak üzere ABD bazlı pek çok sosyal medya mecrası yasak.

Dolayısıyla HarmonyOS Çin’de belki talep görebilir. Fakat iş Avrupa pazarına geldiğinde olay biraz değişecek gibi görünüyor. Çünkü bu popüler uygulamalar olmadan HarmonyOS çok fazla ilgi görmeyecektir. İsterlerse 10 milyon uygulama garantisi versinler.

Epic Games’in haftalık bedava oyunları belli oldu!