Huawei yeni ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 1:06 pm

Çinli teknoloji devi Huawei, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nden birkaç yaptırımla karşı karşıya. Yaptırımlar şirketin akıllı telefon pazarında rekabet etmesini neredeyse imkansız hale getirdiği için şirket zor zamanlar geçiriyor.

Sorunlara rağmen Huawei, birkaç yeni ürünün lansmanı ile ilerlemeye devam ediyor. Buna paralel olarak, şirketin önümüzdeki ay büyük olasılıkla 19 Mayıs’ta bir lansman etkinliğine ev sahipliği yapacağı bildiriliyor. Etkinlikte, şirketin FreeBuds 4 adlı yeni yarı kulak içi gerçek kablosuz kulaklıkları da dahil olmak üzere birkaç yeni ürün piyasaya sürmesi bekleniyor. Yeni ürünün rafine ve şık bir tasarıma sahip olması ve güçlü gürültü azaltma ile iyi bir pil ömrü sunması bekleniyor.

Huawei

Ek olarak, şirketin kendi HarmonyOS (Çin’de HongMeng OS) ve yeni bir kullanıcı arayüzü ile güçlendirilmesi beklenen Huawei Watch 3 serisi akıllı saatler de geliyor. Cihazın eSIM desteği olduğu ve güçlü bir uygulama pazarına sahip olduğu söyleniyor, ancak uygulamalar hakkında emin olmak için lansmanı beklememiz gerekecek. Ayrıca şirketin MateBook 16 adlı yeni bir 16 inçlik üst düzey dizüstü bilgisayar üzerinde çalıştığı ancak şu anda bu cihaz hakkında daha fazla bilgi bilinmediği bildiriliyor. Bu dizüstü bilgisayarın aynı etkinlikte piyasaya sürülüp sürülmeyeceği de görülecek.

Akıllı telefon işinde karşılaşılan sorunlara rağmen, şirket geri adım atmıyor. Piyasada farklı fiyat aralıklarında üç katlanabilir akıllı telefon piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor. Şirket kısa süre önce Çin’deki web sitesinde Huawei Mate40 Pro 4G ve Huawei Mate X2 4G akıllı telefonlarını listeledi. Huawei, bu yılın ilk çeyreğinde gelirinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5’lik bir düşüş bildirdi. Bunun temel nedeni, şirketi iş stratejisini yenilemeye ve geçen yıl yan kuruluşu Honor’unu satmaya zorlayan ABD yaptırımlarından kaynaklanıyor.

Netflix Bir Şeyler Oynat özelliğini kullanıma sundu