Huawei, yazılım konusunda rakip tanımayacak

Yayın tarihi: 31 Ekim 2020 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 9:14 pm

Huawei Mate 30 için EMUI 11 güncellemesinin Beta testleri bugün resmi olarak başladı.

Çinli üretici Huawei, son zamanlarda akıllı telefonlarını geliştirmek için çok şey yapıyor. Şirket, bu yılın sonuna kadar yaklaşık 200 milyon kullanıcının EMIU 11’de olacağını iddia ediyor. Gelen geri bilgilere göre Huawei Mate 30 için EMUI 11 güncellemesinin beta testlerine resmen başlandı.

EMUI 11.0.0.145 (C00E145R5P11) yapı numarasına sahip olan bu güncelleme, kamera departmanında birkaç değişiklikle birlikte geliyor.

Güncelleme ile kamera 15 kez veya daha fazla yakınlaştırıp fotoğraf çektiğinde telefoto modunu otomatik olarak etkinleştiriyor. Bu güncelleme ayrıca yeni bir resim içinde resim önizleme arayüzünün yanı sıra galeride daha iyi bir video düzenleme işlevi de getiriyor.

Huawei

Ek olarak, EMUI 11.0.0.145 dahili beta sürümü, Bluetooth yükseltmeleri ve güvenlik yamaları ile birlikte geliyor. Huawei Mate 30 5G için bu güncelleme, bazı senaryolarda Bluetooth deneyimini ve sistem kararlılığını optimize ediyor. Ayrıca, cep telefonu sisteminin güvenliğini artırmak için Ekim 2020 Android güvenlik yamasını da içeriyor.

Özellikle, yeni eklenen resim içinde resim önizleme arayüzü, kullanıcıların telefoto lensin vizör konumunu anlamalarına ve nesneyi daha hızlı bulmalarına yardımcı olacak. Gelişmiş video düzenleme işlevinde, zaman çizelgesinin işlem talimatları ve düzenleme seçenekleri alanı daha kullanışlı hale geliyor.

Google’ın tüm yaptırımlarına rağmen güncelleme ve yazılım konusunda rakip tanımayan Huawei’nin 2021 yılında yapacağı atılımlar merak ediliyor. Bakalım Çinli firma eski şaşalı günlerine dönüp, Apple’ı tahtından indirebilecek mi?

Windows 10 Cobalt güncellemesi yenilikler ile geliyor