Huawei Watch Fit Mini ‘ye yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:44 pm

Huawei Watch Fit Mini , klasik dikdörtgen tasarımlı bir saat. Ona ilk baktığınızda, eski yılların klasik saat tasarımlarını hatırlayacaksınızdır. Günümüzde de “retro” akımı altında, geçmişte popüler olan pek çok giysi ve aksesuarın tekrar kullanıldığını görüyoruz. Huawei ise, bu ürünüyle bir nevi geçmişle günümüzü buluşturdu.

Ürün, genel olarak minimal ve ince yapıda. Bunda, ince tasarlanan ve bilekte rahatsızlık uyandırmayan deri malzemeyle hazırlanan kayışların da payı büyük. Ürün, kahve deri ve buzlu beyaz olmak üzere iki farklı kayış rengi seçeneğiyle geliyor. Kayışların rahatlıkla çıkarılıp takılabilir mekanizmaya sahip olduğunu da ekleyelim. Cihaz, kayış hariç 20 gram ağırlıkta. Alüminyum alaşım kullanılarak hazırlanan saat çerçevesi, hem renk hem de boyutlar itibarıyla kayışlarla uyumlu yapıda ve güzel bir bütünlük oluşturuyor. Sağ yan tarafta konumlandırılan fiziksel tuş ise, hem görüntüyü tamamlıyor hem de hızlı kullanımın önünü açıyor. Watch Fit Mini, hafif ve şık olduğu kadar dayanıklı da. 5ATM suya karşı dayanıklı olan ürünü, spor yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Örneğin havuzda ya da denizde yüzerken saatiniz de bileğinizde olabilir.

Huawei Watch Fit Mini

Saniyeler içinde telefonunuzla bağlantı kurabiliyor

Gelişmiş deneyimler için Huawei’nin Sağlık uygulamasını da telefonunuza indirmenizi ve profil tanımlamanızı öneriyoruz. Huawei Sağlık uygulaması üzerinden tüm aktivitelerinizi detaylıca takip edebilirsiniz. En son kaç saat uyudunuz, bunun ne kadarı verimli uyku, ne kadar yürüdünüz, ne kadar kalori yaktınız ve daha pek çok bilgiyi Türkçe olarak takip edebiliyorsunuz. Ek olarak, hem sağlık hem de spor tarafında, yine uygulama üzerinden çeşitli tavsiyeler de alabiliyorsunuz.

Şunu da belirtmekte yarar var ki bu üründeki bazı özellikler, iOS tarafında desteklenmiyor. Bu sebeple de Huawei’nin resmi sitesine göz atarak bilgi edinmenizi öneriyoruz. Biz, ürünü Android telefonla deneyimledik.

Huawei Watch Fit Mini

1.47 inç değerde dokunmatik ekrana sahip

Minimal yapısını göz önüne alırsak, aslında oldukça güzel ve kullanışlı bir ekranı olduğunu söyleyebiliriz. Amoled teknolojisinin kullanıldığı ve 368 x 194 çözünürlük sunan ekran, dış mekân kullanımlarında da iyi bir parlaklık düzeyine sahip.
Bir akıllı bileklik ya da akıllı saat alma düşünceniz varsa, önceliklendirdiğiniz konular arasında antrenman modlarının çeşitliliği de vardır. Watch Fit Mini, 96 antrenman moduna sahip. Yürüyüşten tutun da koşuya, yüzmeden tutun da çeşitli danslara kadar aklınıza gelebilecek pek çok mod var. Ayrıca bazı modların otomatik algılamayla aktifleştirildiğini de söylemeliyiz. Bunlar: Yürüme, koşma, eliptik ve kürek çekme.

Gelişmiş sensörler

SPO2, yani kandaki oksijen doygunluğunu tüm gün takip edebiliyor. Oranda ciddi bir düşüş olursa, titremeyle size uyarıda bulunuluyor. TruSeen 4.0 teknolojisi, 7 gün 24 saat kalp atış hızınızı takip etmeye odaklı hareket ediyor. Eğer güvenli seviyelerin üzerine çıkılır ya da altına düşülürse, yine saat sizi uyarıyor.
TruRelax teknolojisi ise, stres takibi üzerine yoğunlaşıyor. Günlük yaşantıda pek çok kez stresli durumlarla karşılaşıyoruz ve Watch Fit Mini sayesinde bu durumları daha kısa sürede atlatma şansımız var.

Ve tabii ki TruSleep 2.0 uyku takip teknolojisini de unutmamak gerekiyor. Kaç saat uyudunuz ve daha pek çok konuda detaylıca bilgilendiriliyorsunuz .Bu detayları telefonunuzdaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden daha iyi kontrol edebilirsiniz.
Görüldüğü üzere, ilk etapta akla gelebilecek gelişmiş özellikler bu saatte mevcut.

Huawei Watch Fit Mini

 5 dakikalık şarj 2 güne kadar kullanım

Ürün, tam şarj ile gündelik kullanımda 14 güne kadar ulaşan bir performansa sahip. Tabii burada seçimleriniz ve kullanım alışkanlıklarınız önemli. Bu doğrultuda tek şarj ile kullanım süresinde değişiklikler olabilir.Yine de, tek şarj ile pek çok özelliği kullanarak 1 haftayı rahatlıkla geride bırakabileceğinizi düşünüyoruz.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız