Huawei, tablet kategorisinde kendini geliştirmeye devam ediyor

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 1:57 pm

Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ın gazabına uğrayan ve o gün bu gündür akıllı telefon dünyasında bir türlü istediği seviyelere geri dönemeyen Huawei, bu eksikliğini tablet piyasasında gidermeye çalışıyor.

Her ne kadar tabletlerde de hangi işletim sisteminin kullanıldığı büyük önem taşısa da, yine de bu durum bir akıllı saatle eş değer olmadığı için, Çinli teknoloji şirketi tablet piyasasına eskisine nazaran daha fazla önem gösteriyor.

 

Bugün Çin’de bulunan bir 3C sertifika kurulunun veri tabanında kendini gösteren 2 yeni tablet modeli, Huawei’nin birden fazla tablet üzerinde çalıştığı yönündeki dedikoduları doğruladı. Teknoloji dünyasının önemli duyum kanalları tarafından dile getirilen iddialara göre Huawei MatePad Pro ismini taşıyan bu yeni modellerin iki farklı donanım seviyesine sahip cihazlar olduğu düşünülüyor.

 

Donald Trump

Şu ana kadar yalnızca ekran boyutunun 12,5 inç olduğu öğrenilen ve bunun dışında hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamayan tabletlerin ne zaman tanıtılacağı ya da ne zaman satışa sunulacağı konuları da şimdilik belirsizliğini koruyor.

 

Öte yandan Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi üzerinde çalışmaya devam ettiğini, gelecek günlerde bu konuda yeni açıklamaların gelebileceğini de hatırlatalım. Eğer Çinli teknoloji devi bu savaştan galip çıkar ve Android hegemonyasını bir şekilde kırmayı başarırsa, bu durum akıllı telefon piyasasının yeniden şekillenmesini sağlayacaktır.

Apple karma gerçeklik kulaklığı için işlemci belli oldu!