Huawei P50 Pro ve P50 Pocket’e yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 2:17 pm

Huawei P serisi, günümüze dek iki unsuru ön plana alarak karşımıza çıktı. Bunlar “şık tasarım” ve “gelişmiş mobil fotoğrafçılık.” Uzun süredir yeni bir Amrial gemisi ürünü olmayan Huawei, şimdi de iki güçlü ürünle bir kez daha karşımıza çıkıyor. Yani Huawei P50 Pro ve P50 Pocket ile.

Huawei P50 Pro, yanlardan kavislendirilmiş ekranı, metal çerçevesi ve parlak arka yüzey tasarımıyla “premium hissi” sonuna kadar yaşatıyor.

Tek elde kullanıma uygun yapıdaki ürün, arka tarafta konumlandırılan çoklu kamera sistemiyle de gücünü yansıtıyor. Öyle ki hem ön hem de arka kamera sistemiyle 4K 60FPS değerde video çekimleri gerçekleştirebilirsiniz.

6.6 inç değerdeki OLED ekranı, iç ve dış mekân kullanımlarında 120Hz ekran tazeleme değerine kadar yenileme hızıyla net detaylar sunabilirken, 4360 mAh değerde pili de 66w hızlı şarj desteğini de arkasına alarak gün boyu kullanımı mümkün kılıyor.

Huawei P50 Pocket ise, katlanabilir ekranlı olup da kompakt yapıda tasarlanmış özel bir telefon. Katlanabilir ekranlı telefonlar denildiğinde akla gelen ilk isimlerden bir tanesi Huawei ve bu yeni ürün, daha ufak yapıda olması sayesinde hem tek elde de kullanılabiliyor hem de cepte daha rahat taşınabiliyor.

Ürün, motifli tasarımı ve parlak detaylarıyla adeta bir mücevheri andırıyor.

Huawei P

P50 Pocket’ın 6.9 inç değerdeki OLED ekranını kapattığınızda, sizi yuvarlak tasarımlı mini dış ekran karşılıyor. Böylece saat, tarih, bildirimler ve müzik kontrolü gibi detayları görebiliyor, hatta ön kamerayı aktifleştirerek fotoğraf çekimleri dahi gerçekleştirebiliyorsunuz.

4000mAh pil kapasitesi ve 40w hızlı şarj desteği bulunan ürün, aradığı telefonda yenilik ve farklılık gibi faktörleri önemseyen kullanıcılar için heyecan verici bir örnek.

 

Huawei P50 Pro, 8.55mm kalınlıkta ve 195 gram ağırlıkta. Premium tasarım detaylarına sahip olan ürün, yanlardan yumuşatılmış hatları ve kavisli ekranı sayesinde tek elde keyifli kullanım deneyimleri sunabiliyor. Ürünün arka yüzeyi, adeta bir ayna gibi, zaman zaman kendinizi bile izleyebilirsiniz.
Deneyimlediğimiz altın rengi model, şık olduğu kadar dayanıklı da. Ürün, suya ve toza karşı IP68 sertifikasına sahip.

6.6 OLED ekran

Canlı renkler ve akıcı detaylar sunabiliyor, zira 120Hz’e kadar ekran tazeleme değeri mevcut. Pastel tonlar gerçekten çok hoş. Özellikle de renkli oyunlarla vakit geçirirken görsel şölen yaşamanız büyük ihtimal. Angry Birds 2, buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Telefonumuz stereo hoparlörlere sahip olduğu için zengin işitsel detaylarla karşılaşmanız mümkün.

Dış mekân kullanımlarında da iyi bir parlaklık düzeyine sahip olduğunu, uzun süreli kullanımlarda daha iyi deneyimler için göz konforu modunu aktifleştirebileceğinizi de ekleyelim.

Ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör, hızlı çalışan ve güvenli kullanımı mümkün kılan önemli detaylardan bir tanesi.

 Snapdragon 888 4G, 8GB RAM ve 256GB dahili depolama gibi değerler sunabilen telefon, yine Huawei’nin hazırladığı Android tabanlı EMUI 12 sistemiyle geliyor. Kullanımı kolay ve tatmin edici performans sunan bir arayüze sahibiz.

Çeşitli oyun ve uygulamalar için Huawei’nin AppGallery’sine başvuracağımız gibi, Android APK’ları da oyun ve uygulamaların resmi websiteleri üzerinden indirip kurabiliyoruz.
Cihaz, iyi grafikli oyunların çalıştırılması tarafında da iyi performans sergiliyor ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı detaylara izin vermiyor.

Huawei P

Dual-Matrix kamera sistemi

Bu sistem, ilk başta tasarımıyla beğenimizi kazandı, sonrasında da fotoğraf ve video çekim performansıyla…

Dörtlü kamera sistemini sıralamak gerekirse: 50+40+12+16MP ve bu sistem için Huawei “netlik” faktörünü vurguluyor. Net çekimleri kim sevmez ki?

50MP kamera, f1.8 açıklık değerine sahip. 40MP kamera ise, f1.6 açıklık değerine sahip. Dolayısıyla hem iyi ışıklı ortamlarda hem de düşük ışık koşullarında, net fotoğraflar ve videolar elde edebiliyoruz.

13MP ultra geniş açılı kamera, kalabalık çekimler ve manzara çekimleri için ideal.
64MP telefoto kamerayı da unutmayalım.

Dolayısıyla arkaplandaki detayları flu hale getirerek bokeh efektli görseller, yakınlaştırma yaparak net detaylar ve hareketli çekimlerde dahi görüntüde neredeyse hiç sarsıntı olmadan sonuçlar almak mümkün.

4K 60FPS değerde videolar çekebilmemize imkân sunan kamera sistemi, aynı zamanda ağır çekim ve hızlı çekim gibi popüler modları da sunuyor.

Telefonun ön tarafında da 13MP selfie kamera var ve çekim kalitesi gayet başarılı. Çoğu telefonun ön kamerasında, geniş açılı çekim seçeneği bulunmazken P50 Pro’da bunu görebiliyoruz. Ek olarak, 4K 60FPS video çekim imkânı, hızlı video ve ağır video çekim seçeneklerinin ön tarafta da sunuluyor olması gerçekten çok hoş.

 

Huawei P

Huawei P50 Pocket

 190 gram ağırlıkta, katlanabilir ekranlı bir telefon. Kaplı haldeyken 15.2, ekran açık haldeyken de 7.2mm kalınlıkta. Ürün, diğer çoğu katlanabilir ekranlı modelle kıyaslandığında, tek elde daha rahat kullanım sunabiliyor ve cepte kolaylıkla taşınabiliyor. Ayrıca, kapalı konumdayken ikincil ekranı sayesinde de pek çok işlemi halledebiliyorsunuz.

Cihazın dış tasarımı, ince motiflerle süslü, ışık altında parlak ve güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor. Kutuda gelen koruyucu kılıf sayesinde daha temiz ve sağlam kullanabiliyorsunuz.
Sağ yan tarafta, güç tuşuna yerleştirilen parmak izi okuyucu sensör ve ön kameradaki yüz tanıma sistemi sayesinde de güvenli kullanım mümkün. Eğer katlanabilir ekranlı telefon deneyimleme isteğiniz var ise, hem kullanım hem de taşıma kolaylığı sebebiyle, böyle bir telefonu önerebiliriz.

Tabii konu ekranın katlanabilirliği olunca, akıllara bazı sorular da gelmiyor değil. Örneğin…
Sürekli aç kapa yapmak, cihazın menteşe sistemine zarar verir mi ya da ekrana hasar verir mi derseniz, Huawei’nin iki tarafta da yeni teknolojiler kullandığını, dolayısıyla eski modellere kıyasla daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci konu ise, ışık altında kullanımda ekran kat izinin belirgin olup olmadığı, görüntüleme performansına olumsuz anlamda etki edip etmediği konusu…

Katlanabilir ekranlı ilk telefonlarda bu detay fazlasıyla can sıkıcıydı. Yeni modellerde ise daha iyi yol kat edilmiş. P50 Pocket, başarılı bir görüntüleme ve yumuşak dokunuşlarla hızlı kullanım sunabiliyor. Tabii kullanım esnasında kat noktalarını fark ediyorsunuz, ama bu rahatsızlık uyandırmıyor.

Huawei P

 

120Hz değerine kadar ekran tazeleme değeri

Bunların anlamı, güzel renkler, net detaylar ve akıcı performans demek. İster bir şeyler izleyin, isterseniz de bir şeyler oynayın. Örneğin Angry Birds 2, rengarenk görselleri ve güçlü fiziksel detaylarıyla bu telefonda çok iyi görünüyor, uzun süreler keyifli deneyimler yaşamanıza yardımcı oluyor.

Eğer bir şeylerden okumaktan hoşlanıyorsanız ve sosyal medya gezintilerinde saatler harcıyorsanız, göz konforu modunu aktifleştirmenizde de fayda olduğunu ekleyelim.

Dış ekrana bakacak olursak, ana ekran kapalıyken, bu dokunmatik ekran aracılığıyla saat ve tarih gibi bilgilere bakabilir, müziklerinizi yönetebilir ve hatta kameraya erişerek fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu sayede ana ekranı sıklıkla açıp kapatmanıza da gerek kalmıyor, daha pratik kullanım mümkün oluyor.

Huawei, bu telefonunda da Snapdragon 888 4G çipseti, 8GB RAM ve 256GB depolama unsurlarına yer veriyor. Android tabanlı EMUI 12 sistemiyle gelen ürün, kullanımı kolay bir arayüze sahip. İster Huawei’nin AppGallery’sine giderek oyun ve uygulamalar indirin, isterseniz de oyun ve uygulamaların resmi sitelerine giderek Android APK dosyalarını indirin… Yüksek performans elde edeceğiniz kesin. Stereo hoparlörler sayesinde güzel işitsel detaylar sunulduğunu da söylemeliyiz.

40+13+32MP üçlü kamera sistemi

Kameralar, hem iyi ışıklı ortamlarda hem de düşük ışık koşullarında güzel sonuçlar veriyor. İster portre çekim yapın, isterseniz de geniş açılı çekimler…

4K 60FPS video çekim özelliğinden tutun da hızlı video moduna, ağır video moduna kadar pek çok popüler detay var.

Ön tarafa baktığımızda ise, 10.7MP selfie kameramız var. Bu kameranın en dikkat çekici özellikleri ise, 4K 60FPS video çekimine izin veriyor olması ve geniş açılı selfie fotoğraflar çekebiliyor olmanız. Bir ön kamerada kolay kolay göremeyeceğimiz özellikler bunlar. Hızlı çekim ve ağır çekim gibi detayların ön kamerada da sunulduğunu ekleyelim.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız