Huawei P40 Lite E görücüye çıktı

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 7:56 am - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 8:04 am

6.39 inç büyüklüğünde 1560×720 çözünürlüklü FullView LCD ekrana sahip olan Huawei P40 Lite E , ön kısımda 8MP büyüklüğünde bir kamerayı barındırıyor.

Huawei P40 Lite E ,  Huawei Y7p’nin birebir kopyası. Arka gövdeye baktığımızda sol üst köşede 3 kamera ve bir adet led filaş mevcut. Ana kamera f/1.8 diyafram açıklığına sahip ve 48M büyüklüğünde. Bu ana kameraya f/2.4 diyafram aralığına sahip 8MP’lik ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Bunin dışında artık hemen hemen her akıllı telefonda mevcut olan 2MP’lik derinlik algılama sensörü bulunuyor.

Huawei bildiğiniz gibi kendi ürettiği Kirin işlemcileri kullanıyor. Çinli firma bu telefonda da kendi ürettiği 2.2GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 710F işlemciyi kullanıyor.

Huawei P40 Lite E görücüye çıktı

Android 9.0 işletim sistemi yüklü olarak gelecek olan telefonun 64GB depolama alanı mevcut. Telefonda Micro SD kart yuvası bulunduğundan hafızası arttırılabiliyor. Cihazda 4 RAM mevcut.

Şu sıralar piyasaya sürülen her telefonda olduğu gibi bu telefonda da 4000mAh’lık bir batarya mevcut. Cihazda EMUI 9.1 arayüz mevcut. Cihazın en büyük dezavantajı ABD ambargosuna yakalanan telefonlardan olması.

Bildiğiniz gibi ABD ile Çin arasında adeta teknoloji savaşı yaşanıyor. Çin’in 5G teknolojisine geçmesi ve Avrupa’da bu alt yapıyı kurmaya başlaması ABD için tehdit olarak algılanmış ve Huawei bir takım yaptırımlar yapılmıştı. Bu yaptırım kararının ardından Huawei’nin piyasaya sürdüğü telefonlarda Google desteği bulunmayacak. Bu ne anlama geliyor derseniz telefonda Google’ın hiç bir uygulaması resmi olarak yer almayacak. Bunun yerine telefon Huawei Mobil Servisleri ve Huawei AppGallery yüklü olarak gelecek.

Huawei P40 Lite E 180 dolar fiyat etiketine sahip. Telefon Aurora Mavi ve Siyah olmak üzere iki renk seçeneğine sahip.

Asus ZenBook Duo (UX481FL) inceleme. İki ekran bir arada!