Huawei P40 hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 9:38 am - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 9:38 am

Huawei‘nin Leica ile güçlerini birleştirmesinin ardından mobil kamera konusunda seviye atladığı açıkça ortada. P30 ve Mate 30 modelleri ile kamera alanında yaptığı devrim ile büyük beğeni toplayan Çinli telefon üreticisi, bu yıl çıtayı Huawei P40 ile yine yükseltecek gibi görünüyor.

Mart ayında düzenlenecek olan etkinlikte karşımıza Huawei P40 modeli ile çıkacak olan Huawei’nin, bu modelde nasıl bir kamera sistemi kullanacağı ortaya çıktı. Huawei P40 modelinde tam beş adet kamera yer alacak. Bu kameralardan birinin 108 Megapiksel çözünürlüğünde olacağı söyleniyordu.

Ancak bugün gelen bilgilere göre; telefonda 108 Megapiksel yerine Sony IMX700 sensörüne sahip 52 Megapiksellik bir lensin kullanılacak. Megapiksel şov yapmak isteyen Huawei, fotoğraftaki kaliteye odaklanacak gibi görünüyor.

Galaxy Z Flip ile Motorola Razr düşme testinde kozlarını paylaştı! Hangisi daha sağlam?

Her şeyin Megapiksel olmadığını unutmayın. Önemli olan fotoğraftaki beyaz dengesi, keskinlik ve detaydır. Huawei de 108 Megapiksel şovu yerine bir telefonun görüp görebileceği en iyi lensi olan Sony IMX700’ü kullanacak.

Huawei P40

Gücünü Kirin 990 yonga setinden ve 12 GB RAM’den almasını beklediğimi P40 ailesi maalesef ki kutusundan Google Servisleri olmadan çıkacak. Huawei Servisleri’ni kullanacak olan firma, muhtemelen bu modelde de nokta çentiğe yer verecek.

Neden üst segmentte pop-up kamera sistemi kullanılmıyor diye merak ediyor olabilirsiniz. Pop-up kamera sistemi hala istenilen seviyede değil. Özellikle yüz tanıma sistemlerinde ön kameranın açılma süresi hala 1 saniyenin altına indirilmedi. Bu yüzden amiral gemisi modellerinde pop-up kameraya yer verilmiyor.