Huawei P30 için EMUI 11 güncellemesi yayınlandı

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 8:29 am - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 1:31 pm

Huawei güncelleme konusunda dur durak bilmiyor. Şimdi de Huawei P30 için EMUI 11 güncellemesi yayınlandı. İşte güncellemenin detayları.

Huawei EMUI yetkilisi 11 Eylül’de ilk EMUI 11 dahili beta sürümünün resmi olarak yayınlanmasından bu yana, milyonlarca Huawei kullanıcısı bu sistemi benimsediğini açıklamıştı. Şirkete göre, EMUI 11’i benimseyenlerin sayısı şu anda 10 milyonu aşıyor. Bu, yaklaşık üç ayda 10 milyondan fazla kullanıcısı olduğu anlamına geliyor. Bugün ise Huawei P30 için EMUI 11 güncellemesi yayınlandı.

Huawei yeni otomasyon teknolojisi ile şaşkınlık yarattı

EMUI 11 üç temel üzerine inşa ediliyor. Bunlar gizlilik, güvenlik ve kullanıcı deneyimini iyileştirme üzerine kurulu.  EMUI11’deki en dikkate değer değişikliklerden biri, çoklu pencere ve bölünmüş ekran özelliği. Uygulamanın açılır penceresi “Akıllı Çoklu Pencere” doğru zamanda simge durumuna küçültülebiliyor. Fonksiyonu başlatmanıza izin veren özel bir hareket de vardır. Pencerenin kendisi rastgele bir şekle sahiptir ve kullanıcı boyutunu ayarlayabilir.

Bazıları için, uygulama izni özelliği detaylı bir özellik haline geldi. Artık arka plandaki uygulamanın kamera veya mikrofona erişimi yok. Burada güvenlik de çok önemlidir. Uygulama izinleri, Stok Android’de olduğu gibi verilir, bunları tüm durumlar için veya yalnızca uygulama çalışırken ayarlayabilirsiniz.

Huawei P30 için EMUI 11

Sistem ayrıca arka planda yardımcı programların çalışmalarını izler ve herhangi bir hak kullanıp kullanmadıklarını bildirir. Ayarlarda, uygulamaların erişimini izlemek mümkündür.

Başka cihazlara fotoğraf gönderirken, EXIF ​​bilgileri otomatik olarak dosyadan siliniyor. Diğer kişi zaman ve yer damgalarını veya fotoğrafla ilgili diğer bilgileri göremiyor. Galeri artık tek tek albümleri açma ve resimleri klasörler halinde düzenlemek için AI algoritmalarının sayısını artırma yeteneğine sahip.

Sesli asistan Ceila, şimdi 7 farklı dili anlıyor ve daha fazlası için uyarlanıyor. Ayrıca MeeTime çağrılarının coğrafyasını da genişletildi.