Huawei P30 ailesi için 2019’un son güncellemesi yayınlandı

Yayın tarihi: 31 Aralık 2019 Salı 9:48 am - Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 9:48 am

Huawei, P30 ailesi için Aralık ayı Android güvenlik iyileştirmelerini barındıran güncellemeyi yayınladı.

Google, Android’i daha güvenli bir platform yapmak için geçtiğimiz yıllarda aylık güvenlik güncellemeleri yayınlamaya başlamıştı. Sistemdeki güvenlik açıklarını güncellemeler ile kapatan Google, bu iyileştirmeleri 3. parti telefon üreticilerine de sunuyordu. Bugün ise Çin’in dev ismi Huawei, P30 ailesi için Aralık ayı Android güvenlik iyileştirmelerini barındıran güncellemeyi yayınladı.

OTA üzerinden ve kademe kademe indirime sunulan bu güncelleme ile telefonda yaşanan bazı hatalar da gideriliyor. Güncelleme ile birlikte arama sırasında karşıdan ses gelmeme sorunu, arama geldiğinde ekranda yaşanan sorunlar ve oyun oynarken arama geldiğinde yaşanan sorun çözülüyor.

Huawei P30

Güvenlik güncellemesi sayesinde Huawei modellerinde yaşanan 3 kritik, 24 üst düzey ve 1 orta düzey güvenlik açığı da yamalanıyor. 2019’un son güncellemesi olan bu güncellemeyi; Ayarlar>Sistem ve güncellemeler>Yazılım güncellemesi> Güncellemeleri kontrol e>Yükle ve kur bölümünden indirebilirsiniz.

Redmi K30 5G için geri sayım başladı!

Eğer burada güncelleme görünmüyorsa; çareyi HiCare uygulamasında bulabilirsiniz. Bunun için ise HiCare>Güncellemeler>Güncellemeleri kontrol et>Yükle ve kur demeniz yeterli olacaktır.

Google ile Huawei’nin arasının açık olmasına rağmen, bu olaylardan önce satışa sunulan modellerin güncelleme alacağı söyleniyordu. P30 için gelen bu güncelleme 2020’de de Google desteğinin devam edeceğinin sinyallerini veriyoruz. Umarız Huawei ve Google en kısa sürede orta yolda anlaşır ve Google servisleri yeni Huawei modellerinde yer almaya başları.