Huawei Nova 9 SE’ye yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 4:06 pm

Huawei, gençlere yönelik hazırladığı yeni akıllı telefon modeli Nova 9 SE ‘yi görücüye çıkardı. Orta seviyedeki telefon, şık tasarım detayları, 108MP ana kamerası ve özel video düzenleme yazılımı gibi detaylarıyla ön plana çıkıyor.

7.94mm kalınlıkta ve yaklaşık 191 gram ağırlıktaki Huawei Nova 9 SE, özellikle arka tarafta kavislendirilmiş hatlarıyla avuçta kolay tutuş sunuyor. Aynı zamanda parlak arka yüzey, ışık altında bir mücevher gibi parlıyor. Arka tarafta dikkat çeken bir diğer detay ise, 108MP kamera sistemi. Huawei, hafif çıkıntılı konumlandırılmış bu sistem için güzel bir tasarım dili tercih etmiş. Sağ yan tarafta konumlandırılan fiziksel tuşlar ve parmak izi okuyucu sensör için hazırlanan kıvrımlar da bir o kadar hoş.

Nova 9 SE

 

Huawei Nova 9 SE ‘de IPS ekran teknolojisi kullanılmış ve FHD+ çözünürlük sunuluyor. 90Hz’e kadar sunulan 6.78 inç ekran yenileme hızı, özellikle görüntülü içeriklerin daha net ve akıcı sunumu için önemli. Öte yandan, uzun süreli kullanımlar için göz konforu moduna yer verilmesi de sevindirici.

 

Bunun yanında 8GB RAM ve 128GB depolama faktörleri var. Android tabanlı EMUI 12 işletim sisteminin bulunduğu Huawei Nova 9 SE, kullanımı kolay ve akıcı bir arayüze sahip.

Nova 9 SE

 

Uygulamalar arasında biraz gezintiye çıktığınızda, ön yüklü olarak pek çok oyun ve uygulamanın geldiğini görüyorsunuz. Hoşunuza gidenleri kullanabilirsiniz. Ek olarak, Huawei’nin uygulama mağazasına giderek oyun ve uygulamalar indirebilir, yine oyun ve uygulamaların resmi websiteleri üzerinden Android APK dosyalarını indirerek de telefonda çalıştırabilirsiniz.

Her ne kadar başta kamera ve video detaylarından söz etmiş olsak da, gençler için önemli konulardan bir tanesi de video oyunları. Özellikle de Call of Duty Mobile ve PUBG Online gibi rekabetçi oyunlar, genç oyuncuların her gün saatlerce vakit harcadığı yapımlar arasında yer alıyor. Bu oyunları ve daha fazlasını, Nova 9SE’de akıcı detaylarla, orta grafik ayarlarında oynayabilirsiniz.

Nova 9 SE

 

Huawei Nova 9 SE ile portre çekimler yapabilir, ultra geniş açılı çekimler gerçekleştirebilir ve dahasını yapabilirsiniz.

Video çekim çözünürlüğüne baktığımızda, 1080p ibaresini görüyoruz. Genç kitle ve sosyal medya paylaşımlarını göz önüne alırsak, çoğu platformda yayınlanmak üzere 1080p çözünürlük detayının yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Çekim modları arasında, özellikle İkili Görünüm başlığının dikkat çektiğini belirtelim. Bu modu aktifleştirdiğinizde, hem ön hem de arka kamera, aynı anda aktif oluyor ve böylece daha eğlenceli vlog’lar çekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Huawei Nova 9 SE ‘nin ön taraftaki 16MP değerdeki kamera da selfie’ler ve 1080p videolar için güzel detaylar sunuyor. Çeşitli filtre ve makyaj efektlerinin bulunduğunu, bu kamerayla da 1080 FPS videolar çekebildiğinizi belirtelim.

Ve video çekimlerini tamamladıktan sonra, gelelim Huawei’nin Petal Klip uygulamasına…

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız