Huawei MatePad T 10 : Çocuklara özel tablet

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 10:07 am

Çinli teknoloji devi Huawei, küçük çocukları hedef alan yeni bir tablet piyasaya sürdü. Huawei MatePad T 10 Çocuk Sürümü olarak adlandırılan tablet birkaç ay önce Japonya’da piyasaya sürülen MatePad T 10’un kısaltılmış bir versiyonu.

MatePad T 10s ile aynı işlemciyi eşit olarak paylaşıyor. MatePad T 10 Kids Edition, 1.280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip 9.7 inç IPS LCD ekrana sahip. Ekran ayrıca 156 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Tablet, 2 GB RAM ile eşleştirilmiş bir Hisilicon Kirin 710A yonga seti tarafından desteklenmekte ve genişletme için microSD yuvası ile 16 GB ve 32 GB depolama seçenekleri var. MatePad T 10 Kids Edition’ın dış ve iç yazılım tasarımı, tabletin gerçekten de çocuklar için tasarlandığını ve programlandığını doğruluyor. Birincisi, tabletin dışı, gıda sınıfı silikon kullanılarak yapılmış, parlak renkli, darbeye dayanıklı bir kılıfla kaplanmış. Bu nedenle, bir çocuk silikonu çiğnemeye karar verirse herhangi bir toksisiteye neden olmaz. Kasa ayrıca çıkarılabilir ve size şık bir plastik gövde bırakır.

MatePad T 10

 

Başka bir ekleme, video izlerken tableti dik tutmayı kolaylaştıracak kullanışlı bir destek ayağı. Kickstand ayrıca arduvaz için bir tutamaç görevi görüyor. Ayrıca kutuya bağlı bir stylus kalem var. Tablet ayrıca arka tarafında 1080p video kaydını destekleyen tek bir 5MP kameraya sahip. Ekranın ön tarafında 2 MP selfie kamerası bulunuyor. Cihazda 5W şarj cihazıyla şarj olan ancak telefon bir USB-C bağlantı noktası kullanan iyi bir 5100mAH pil mevcut. Güvenlik nedeniyle, tablet şarj olurken kullanılamaz.

Liste, Android 10 tabanlı EMUI 10.1’i çalıştırıyor, ancak bu sefer Google Mobil Hizmetlerini kesinlikle alamıyorsunuz. Tablet, özellikle çocuklar için tasarlanmış çeşitli uygulamalar ve özelliklerle birlikte geliyor. Çocukların yanlış içeriğe erişmesini önlemek için farklı Zaman, Uygulama ve İçerik Yönetimi özellikleri sağlayan bir Çocuk Köşesi bulunmakta. Huawei ayrıca kullanıcılara yaşlarına uygun bulmacalar, oyunlar ve ilham verici videolardan oluşan bir katalog sunan Azoomee’ye 12 aylık ücretsiz abonelik sunuyor. Fiyata gelince, Huawei MatePad T 10 Çocuk Sürümü Endonezya’da 2.900.000 IDR (200 $) karşılığında perakende satış yapacak. Tablet ülkede şimdiden ön siparişe açıldı. Diğer bölgelerde ne zaman satışa sunulacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Türkiye’de kuraklık haritası herkesi korkuttu: Durum tahmin edilenden daha vahim