Huawei MatePad Pro yenilendi

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 6:01 pm

Huawei MatePad Pro , akıllı tabletler arasında önemli bir oyuncu. Bu sene yenilenen bu tablet büyük bir ekran, güçlü bir çipset ve güçlü bir yazılımsal desteği ile ilgi çekiyor.

MatePad Pro, 12.6 inç değerde devasa bir ekrana sahip ve bu ekranda OLED teknolojisi tercih ediliyor. MatePad 11’de ise, 10.95 inç değerde IPS ekran vardı.

MatePad Pro, arka tarafta çoklu kamera sistemine sahip. Bu sayede geniş açılı çekim, portre çekimler ve 1080p 60FPS video çekimleri gerçekleştirilebiliyor. MatePad 11’de ise, arka tarafta çoklu kamera sistemi bulunmuyordu.

Tabii ki bu yeni tablet, RAM ve depolama kapasitesinden pil değerine kadar pek çok geliştirmeye sahip.

Huawei MatePad Pro

Yalnızca 6.7mm kalınlıkta

Oldukça ince bir tabletten söz ediyoruz. Mat gri renkte ve 609 gram ağırlıktaki ürün, ister yatay, istenirse de dikey konumda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu, 3. parti uygulamaların ekranı daha iyi kullanabilmesi için de önemli.

Tasarım detaylarına bakıldığında, köşelerden yumuşatılmış hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Arka yüzeyi pürüzsüz hazırlanmış ve çoklu kamera sistemi hafif dışa doğru çıkık olarak konumlandırılmış.

Cihaz, hemen her noktaya eşit ses dağılımı sağlayabilen gelişmiş bir hoparlör sistemine sahip, ki bu sayede evde ya da ofiste kullanırken çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymuyorsunuz. Ürünün tam 8 hoparlörü ve gelişmiş bir mikrofon sistemi var. Bu, internet üzerinden yapacağınız sesli ve görüntülü görüşmelerde de fazlasıyla işinize yarayacak bir detay.

Type-C bağlantı noktasına yer verilmesi de bir diğer artı. Bu sayede kolay kullanım mümkün.

 

12.6 inç değerde ekrana sahip

Bir tablet için oldukça iyi bir değer olduğunu söyleyebiliriz. Büyük ekran unsuru, özellikle bir şeyler izlemek ve e-kitap okuma gibi deneyimleriniz için idealdir.

Ekran, OLED teknolojisini kullanıyor ve 2500 x 1600 çözünürlük kullanıyor. DCI-P3 geniş renk gamutu, 1500:1 Karşıtlık ve 400 nit parlaklık değeri de bahsetmemiz gereken detaylar arasında yer alıyor. Kısacası, görüntülerin netliği, renk kalitesi ve parlaklığı tarafında iddialı sonuçlar sunuluyor.

Huawei MatePad Pro

 

Kirin 9000E çipsetiyle geliyor

Ekim 2020’de tanıtılan bu çipset, TSMC’nin 5nm üretim süreciyle hazırlandı. Yani yüksek performansın yanında düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan çipsetlerden. Özellikle de ekranda birden fazla uygulama çalıştıran ve aynı anda birden fazla işle ilgilenmekten hoşlananlar için iyi bir çözüm. Çünkü bu tip deneyimlerde performans düşüşlerinden kimse hoşlanmaz.

Bu üst seviye çipsete, 8GB RAM ve 256GB dahili depolama unsurları da eşlik ediyor.

Huawei MatePad Pro

Biraz da oyun performansından söz edelim isterseniz. Angry Birds 2 gibi renkli grafiklere sahip ve fizik tabanlı hesaplama yapan bir oyunu, güçlü teknik özellikleri sayesinde bu tablette akıcı detaylarla oynayabiliyorsunuz. Tabii çoklu hoparlör sistemi sayesinde kaliteli işitsel detaylara erişebileceğinizi de hatırlatalım.

 

Çoklu kamera sistemi yer alıyor

Bu, aslında tabletlerde kolay kolay göremediğimiz bir detay. 13MP değerdeki kamera, 1.8 açıklık değerine sahip ve düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar verebiliyor. 8MP kamera ise, geniş açılı çekimler için ideal. Bunlara ek olarak bir de 3D derinlik algılayıcı lens var.

Bir tablette böyle bir kamera sistemine gerek var mı diye sorabilirsiniz… Oysa Huawei, ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her noktada yardımınıza koşmaya hazır olduğunu şimdiden ifade ediyor.

Örneğin geniş açılı kamera sayesinde, bulunduğunuz bir mekânı, hemen hemen tüm detaylarıyla fotoğraflayarak ilgili kişilerle paylaşabilirsiniz. Portre çekim modu, bir kişiyi ya da bir objeyi ön plana alarak arka plan detaylarını flu hale getirmenize ve bu sayede güzel fotoğraflar çekmenize imkân sunuyor.

10.050mAh pile sahip

Bu pil, 40w hızlı şarj değerine sahip ve kutudan hızlı şarj adaptörünün çıktığını da belirtelim. Böylece ürünü kısa sürede şarj edebilirsiniz.

Öte yandan, tabletin 27w değerde kablosuz şarj ve 10w ters kablosuz şarj desteği sunduğunu da söylemeliyiz. Yani ürün, pil tarafında da işe yarar birden fazla seçenekle zengin deneyimler sunmayı amaçlıyor.

Deneyimlerimiz sonucu, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakabildik. Tablet, günlük sosyal medya gezintileri ve e-kitap deneyimleri gibi tercihler neticesinde, tek şarj ile daha uzun süreli deneyimler de sunabiliyor. Tabii burada konu, sizin istekleriniz ve kullanım ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekilleniyor.

 

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız